Doi soți au ars de vii, după ce mașina lor a fost lovită de un șofer cu volan pe dreapta

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Atenție, urmează detalii și imagini cu un puternic impact emoțional! Soartă cumplită pentru doi soți din Buzău, care au ars de vii în mașină, după ce un șofer, intrat pe contrasens, i-a izbit în plin.

Vehiculul a luat foc instantaneu, iar martorii nu au reușit să se apropie. Cel care i-a ucis conducea un autoturism cu volanul pe dreapta. Tragedia readuce în discuție întrebarea ”cât de sigure sunt aceste mașini pe drumurile noastre”.

Mașina celor doi soți a fost învăluită de foc în câteva clipe. Când au ajuns, pompierii au găsit doar trupurile carbonizate.

Martor: "O mașină ardea, erau două persoane în ea, mașina ardea cu flăcări imense și am sunat la poliție."

Tânărul în vârstă de 26 de ani care a provocat tragedia a ajuns cu răni grave la spitalul din Buzău. La fel și prietenul sau. Șoferul este cercetat acum pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Acest accident cumplit readuce în discuție tema privind conducerea pe drumurile publice a mașinilor cu volanul pe dreapta. Internetul este plin de anunțuri cu astfel de mașini.

Nicolae Morteci, instructor auto: "În România, depășirea făcându-se prin stânga, volanul fiind în dreapta vizibilitatea este mult redusă. Pentru a se face o depășire cât de cât în siguranță, distanța între cel depășit și cel care depășește trebuie să fie mult mai mare dacat atunci când ai un autoturism cu volanul pe stânga/Cele mai periculoase sunt depășirile."

Adrian Frățilă, șofer: "Este mai grea vizibilitatea în depășiri, în rest se conduce la fel ca orice mașină."

Un proiect de modificare a legislației în privința acestor autovehicule stă de doi ani în Parlament. Documentul, care prevede printre altele, montarea unui sistem corespunzător de oglinzi în partea stânga-față, a fost deocamdată respins de Camera Deputaților.

În prezent, cei de la Registrul Auto Român sunt obligați să le dea aviz mașinilor deja înmatriculate în Uniunea Europeană, chiar dacă ar putea reprezenta un pericol pe șoselele din România.

Se cere doar echiparea lor cu faruri care emit un fascicul luminos orientat spre partea dreaptă a drumului.

O altă recomandare cere schimbarea lămpii de ceață de pe partea dreaptă pe partea stângă.

În ultimii 3 ani, în România au fost înmatriculate 38.000 de mașini cu volanul pe dreapta. Conducerea Registrului Auto Român se gândește să interzică aceste autoturisme după ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană.

Dacă restricția ar fi impusă de acum, România ar riscă să fie sancționată de Bruxelles, așa cum a pățit Polonia.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO