Doi români, condamnați la câte 20 de ani de închisoare în Spania, după ce au răpit și violat ore în șir o minoră

Ultima actualizare: 15-01-2022 14:11
politie spania
Getty

Presa din Spania anunță că doi cetățeni români au fost condamnați la câte 20 de ani de închisoare pentru răpirea și violarea unei minore, în 2019.

La finalul anului 2019, unul dintre cei doi români a atacat și a răpit o tânără dintr-un parc al unui oraș din provincia Castellon și a dus-o în stare de șoc în apartamentul lui. Acolo, a abuzat-o sexual neîncetat timp de șase ore, împreună cu un alt coleg al său, informează El Comercio.

Camera penală a respins apelurile acuzaților și a acordat deplină validitate și veridicitate declarației victimei de 17 ani, care a suferit leziuni și tulburări de stres post-traumatic, pentru care a trebuit să primească tratament psihologic după agresiune.

Unul dintre cei condamnați, un tânăr de 21 de ani care lucra la acea vreme într-o livadă de portocali, a plecat de acasă la primele ore ale nopții de Anul Nou și, în jurul orei 5 dimineața, a văzut o tânără care participase la o petrecere în piața primăriei împreună cu prietenii ei traversând un parc în drum spre casă.

Curtea Supremă consideră că faptele sunt deosebit de crude, umilitoare și denigratoare, deoarece "au folosit-o (pe minoră) ca pe un simplu obiect".

Infracțiunile celor doi români, deosebit de crude

Acesta s-a ascuns, a imobilizat-o pe fată prinzând-o surprinzător de la spate, a aruncat-o la pământ și a violat-o. Apoi a profitat de starea de șoc a femeii pentru a o duce în apartamentul închiriat pe care îl împărțea cu alți muncitori sezonieri. Într-una dintre camere, agresorul și un alt chiriaș, tot român, au violat-o și abuzat sexual pe minoră în mod repetat și pentru tot restul nopții și o parte a dimineții, ignorând refuzurile și plângerile multiple ale acesteia. Aceștia au filmat-o și fotografiat-o pe minoră fără consimțământul acesteia, în timp ce o abuzau. Au eliberat fata în jurul orei 11:00, la 1 ianuarie 2020, la aproximativ șase ore după ce au răpit-o din parc.

Judecătorii i-au găsit pe amândoi vinovați de un cap de acuzare de viol în formă continuată, împreună cu un cap de acuzare de detenție ilegală și un cap de acuzare de cooperare la viol, pentru că au contribuit la succesul agresiunii sexuale prin acțiunile lor în grup. Cea de-a treia condamnare este pentru lovire și alte violențe.

Curtea Supremă, la fel ca și instanțele care au judecat cazul înainte, a impus 23 de ani de închisoare primului agresor și 21 celui de-al doilea. Magistrații au subliniat că infracțiunile au fost deosebit de crude și respingătoare, deoarece, pe lângă violurile repetate, "a fost folosită și tratată ca un simplu obiect", într-o acțiune "umilitoare" și "degradantă". Este un exemplu clar, adaugă ei, de "obiectivare a unui minor".

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO