Doi oameni ai strazii au fost incendiati in timp ce dormeau, in Galati. Politia il cauta in continuare pe autor

×
Codul embed a fost copiat

Doi barbati, de 49 si 59 ani, se afla in stare grava la Sectia de Arsi a Spitalului de Urgenta din Galati, dupa ce, vineri, au fost stropiti cu benzina si incendiati de catre o persoana necunoscuta.

Potrivit martorilor, vineri dimineata, la adapostul intunericului, o persoana necunoscuta i-a stropit cu benzina pe cei doi in timp ce dormeau si apoi le-a dat foc. Flacarile si strigatele de durere i-au trezit pe locatari care au sunat la 112. Flacarile au fost stinse cu stingatoarele auto, iar victimele au fost preluate de echipajul medical al unei ambulante.

"Un tampit, cred ca a fost un tampit, ca nu poti sa il categorisesti altfel”, spune un locatar. "Ei erau cuminti, erau in treaba lor. Eu am dat telefon la salvare de doua ori, sa vina sa ii ia, sa ii duca la adapost, si ei au refuzat - au semnat." Un alt vecin spune ca autorul ar fi tot un om fara adapost, dar nu poate preciza de ce ar fi facut acesta gestul: "De capatana seaca".

Cand au vazut flacarile, vecinii le-au sarit in ajutor celor doi sarmani, si au adus in graba stingatoarele de la masinile parcate in fata blocului. Medicii veniti cu ambulanta i-au gasit pe raniti in stare foarte grava.

Dr. Mihai Polinschi, director Serviciul de Ambulanta Galati: „Cineva a trecut si le-a dat foc, pur si simplu. Un barbat de 49 de ani a suferit arsuri grave pe circa saptezeci, saptezeci si cinci la suta din suprafata - practic, de la brau in jos, era ars complet si toracele posterior - aflat in stare grava. Al doilea pacient, de cincizeci si noua de ani, a suferit arsuri la nivelul membrelor inferioare, in special la nivelul gambelor si la nivelul mainii drepte - probabil a incercat sa stinga focul."

Citește și
caz social
O familie din Bacau doarme sub cerul liber dupa ce casa le-a ars chiar in noaptea de Inviere: "Asta e tot ce mi-a ramas"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Pentru ca e in stare critica, la terapie intensiva, barbatul de 49 de ani ar putea fi transferat la un spital din Bucuresti, daca medicii vor considera ca poate fi deplasat in siguranta. Procurorii si politistii spun ca e o chestiune de ore prinderea celui care le-a dat foc celor doi. El a fost filmat de camerele de supraveghere din zona.Cazul a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Galati.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Bebelusul ars la mana din cauza unei branule montate gresit a fost operat. Pedepsele pe care le risca cei vinovati
Bebelusul ars la mana din cauza unei branule montate gresit a fost operat. Pedepsele pe care le risca cei vinovati

Bebelusul de noua luni si jumatate din Alba Iulia care a suferit arsuri la mana dreapta, dupa ce i-a fost montata gresit o branula, a fost operat luni din nou de medicii de la Spitalul de Copii din Cluj. Interventia foarte delicata a durat aproape o ora.

O familie din Bacau doarme sub cerul liber dupa ce casa le-a ars chiar in noaptea de Inviere:
O familie din Bacau doarme sub cerul liber dupa ce casa le-a ars chiar in noaptea de Inviere: "Asta e tot ce mi-a ramas"

O familie din judetul Bacau doarme sub cerul liber, dupa ce locuinta le-a fost distrusa in buna parte, de un incendiu, in primavara acestui an.

Un sofer de 25 de ani a ars de viu dupa ce a intrat cu masina sa a intrat intr-un cap de pod. Martor:
Un sofer de 25 de ani a ars de viu dupa ce a intrat cu masina sa a intrat intr-un cap de pod. Martor: "Era foarte mult fum"

Sfarsit crunt pentru un sofer de 25 de ani. Tanarul a ratat o curba periculoasa si a intrat cu masina intr-un cap de pod. In urma impactului automobilul s-a aprins, iar baiatul nu a mai putut fi salvat.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.