Doi frati gemeni surzi au cerut sa fie eutanasiati, dupa ce au aflat ca vor orbi in scurt timp

Ultima actualizare: 17-01-2013 07:12
gemeni eutanasiati

Doi frati, gemeni identici, care s-au nascut surzi, au fost eutanasiati de medicii belgieni carora le-au cerut acest lucru, la scurt timp dupa ce au aflat ca vor orbi in scurt timp.

Cazul celor doi frati, in varsta de 45 de ani, din Anvers, este unic, dar unul care s-a supus legislatiei belgiene privind eutanasia. Spre deosebire de celelalte cazuri, barbatii nu sufereau de vreo boala incurabila, ci pur si simplu nu suportau gandul ca intr-o zi nu vor mai putea sa se priveasca unul pe celalalt.

Gemenii au fost eutanasiati cu injectie letala in Spitalul Universitar din Bruxelles, pe data de 14 decembrie 2012.

Eutanasia este legala in Belgia, daca cei care iau decizia isi exprima clar dorinta si sufera de dureri insuportabile.

In anul 2011, in Belgia, au fost inregistrate 1.133 de cazuri de eutanasiere, majoritatea pentru cancer in stadiu terminal.

Dar acest caz este unul neobisnuit, pentru ca niciunul din cei doi barbati nu suferea de dureri fizice sau de boli in stadiu terminal.

Fratii, a caror identitate nu a fost facuta publica, dar a caror fotografie a fost difuzata de televiziunea belgiana, erau cizmari si locuiau in acelasi apartament.

David Dufour, medicul care a supravegheat eutanasierea lor, a spus ca fratii au luat decizia in deplina cunostinta de cauza si ca au fost “foarte fericiti” si “eliberati” ca suferinta lor va lua sfarsit.

Acelasi medic a povestit ca in ziua de 14 decembrie gemenii au stat la o cafea si au avut o ultima conversatie, si-au luat apoi ramas bun de la parinti si fratele lor, dupa care au primit injectia si au murit tinandu-se de mana.

Belgia este a doua tara din lume care a legalizat eutanasierea, dupa Olanda, unde procedeul este permis inca din 2002.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO