Doi detinuti, condamnati pentru omor, s-au sinucis in celula la Penitenciarul Poarta Alba

Ultima actualizare: 23-10-2012 23:28

Doi detinuti, inchisi la Penitenciarul de maxima siguranta Poarta Alba, s-au sinucis miercuri seara in celula pe care o imparteau.

Ambii erau condamnati pentru omor deosebit de grav, dupa ce unul dintre ei si-a ucis in urma cu cateva luni mama, iar altul, sotia.

De cateva zile intrasera amandoi in greva foamei, iar miercuri seara, la apel, gardianul care ii pazea i-a gasit pe amandoi morti.

Cei doi detinuti de 31, respectiv 41 de ani, erau colegi de celula de doua saptamani si tot de atunci refuzau sa manance. Medicii si psihologul care au stat de vorba cu ei in aceasta perioada spun ca erau in greva foamei, deoarece considerau decizia magistratilor nedreapta.

Cei doi au fost vazuti de gardieni chiar cu o jumatate de ora inainte sa fie gasiti decedati. Pentru ca nu au mai aparut la apelul de seara, paznicii au mers in celula sa ii verifice si i-au gasit fara viata

Conducerea penitenciarului precizeaza ca cei doi detinuti erau vazuti zilnic de un asistent medical si de un psiholog, dar nu au reusit sa ii convinge sa renunte la greva foamei.

Ambii erau condamnati pentru omor. Unul si-a ucis in bataie sotia cu care avea cinci copii minori, iar celalalt, fost politist, si-a omorat mama, cu peste 70 de lovituri de cutit. Fostul om al legii mai fusese inchis si in trecut pentru ca, drogat fiind, a incercat sa violeze o eleva.

Urmeaza ca o comisie formata din politisti, procurori si medici legisti sa faca o ancheta pentru a stabili exact ce s-a intamplat in celula.

De asemenea, si gardienii care erau in tura vor fi audiati pentru a se clarifica daca pot fi sau nu trasi la raspundere pentru neglijenta in serviciu.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO