Doi copii de 12 și 10 ani au fost uciși în bătaie după ce și-au făcut nevoile în aer liber

Dată publicare: 26-09-2019 20:42
Dată actualizare: 26-09-2019 20:56


Crimă odioasă în India

Doi copii din India, de 12, respectiv 10 ani, au fost omorâţi în bătaie după ce și-au făcut nevoile în aer liber, au anunţat joi rudele acestora, citate de Reuters.

Rajesh Chandel, superintendent al poliţiei din Shivpuri, un district din statul central Madhya Pradesh, a declarat că victimele - o fetiţă de 12 ani, pe nume Roshni, şi nepotul acesteia de 10 ani, Avinash - au fost atacate miercuri, în jurul orei locale 06:30.

Doi bărbaţi, identificaţi de poliţie drept Hakam Singh şi Rameshwar Singh, au fost arestaţi, a completat el, scrie Agerpres.

"Acuzaţii sunt stabili din punct de vedere mental şi pe parcursul interogatoriului au recunoscut că au comis crima", a precizat Chandel, adăugând că ancheta continuă.

Cei doi copii aparţineau castei daliţilor ("de neatins"), cea mai de jos castă indiană.

Deşi discriminarea pe baza de castă este ilegală, ea este încă larg răspândită în India, în special în zonele rurale, unde trăiesc sute de milioane de oameni.

Atât Chandel, cât şi tatăl lui Avinash, Manoj Balmiki, au precizat că odioasa crimă a urmat unei altercaţii între cele două familii, în cadrul căreia cei acuzaţi au proferat insulte legate de castă.

Salubrizarea precară - din cauza căreia unii indieni sunt nevoiţi să defecheze în aer liber - este una dintre probleme majore de sănătate ale Indiei, iar eradicarea acesteia constituie o prioritate pentru guvernul condus de Narendra Modi.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO