Doi copii au ars de vii, dupa ce mamele lor i-au incuiat intr-o camera si au plecat de acasa. Femeile au retard mintal

Ultima actualizare: 29-01-2015 00:04

Inconstienta criminala a mamelor a trimis in mormant doi ingeri. O fetita de 2 ani si un baietel de 4 au ars de vii, intr-un sat din judetul Mures. Bietii copii, care erau verisori, fusesera incuiati in casa.

Zadarnic au strigat, inconjurati de flacari. Vecinii au vazut prea tarziu valvataile. Incendiul a fost atat de puternic, incat pompierii le-au gasit trupurile carbonizate abia dupa doua ore. Se pare ca mamele pruncilor au retard mintal, insa revoltator este ca autoritatile nu s-au implicat si i-au lasat pe cei mici in grija acestora.

Martor: "Unul era aproape spre pat, cealalta cu capul in partea opusa spre geam. Una dintre mame striga copiii, in timp ce ardea, probabil copiii au auzit si au incercat sa iasa."

Singuri in milocul iadului. Asa s-au trezit cei doi verisori. Andrei si Silvia au incercat, disperati, sa deschida usa casei incuiata insa de mamele lor, plecate intr-o vizita.

Localnica: "Nu au fost acasa si eu am venit, dar nu am mai putut sa fac nimic."

Localnic: "Cand am ajuns deja ardeau flacarile, ieseau si pe usa si pe geam. N-am mai putut sa intram. O fetita si un baiat erau inauntru in camera."

Gagy Mihai, purtator de cuvant ISU Mures: "Au gasit trupurile carbonizate. Cauza probabila a incendiului reprezinta jarul cazut din soba."

Cand cei de la ambulanta le-au vazut pe femei au realizat imediat ca ceva nu este in regula cu ele.

Camelia Schwartz, Serviciul Ambulanta Mures: "Am comunicat cu ele, dar e mai dificil pentru ca au un anume retard mintal."

Uluitor este ca nimeni pana acum nu a vazut asta. Cel care sufera de asa ceva nu poate sa vada de un copil si nici nu intelege consecinta actelor sale.

Revoltator este ca autoritatile locale nu s-au sesizat desi, cel mai probabil primarul stia situatia. Una dintre femei a dat deja alti doi copii in grija statului.

Doru Constantin, Directia pentru Protectia Copilului Mures:
"-Nu am fost instiintati de cei doi copii, ca ar avea nevoie de servicii. A cui era datoria sa anunte? Autoritatea locala este cea care trebuie sa monitorizeze situatia copiilor."

Responsabilii ridica din umeri: au inceput o ancheta acasa la cele doua surori, mai ales dupa ce au primit sesizari de la vecini ca acestea ar bea peste masura si ar aduce tot felul de indivizi dubiosi in casa, insa cercetarile nu au avut o finalitate.

Motivul este de-a dreptul hilar: una dintre mame nu are carte de identitate, iar unul dintre copii, certificat de nastere.

Tatal unuia dintre prunci este in Ungaria si nu a mai dat niciun semn de viata, iar celalalt este la inchisoare, dupa ce si-a omorat un vecin.

Tarr Endre, viceprimar Sangeorgiu de Padure: "Erau femei mai abatute si batute de Dumnezeu, cam slabe de fire, traiau din munci ocazionale. Le atrageam atentia cand le vedeam in fata bufetului."

Abia acum celor doua surori li se vor face expertize psihiatrice.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO