Doi ciobani din Prahova au fost omorati cu bestialitate, apoi aruncati intr-o rapa. Cine sunt cei trei suspecti

Ultima actualizare: 26-08-2016 06:58

O dubla crima s-a petrecut intr-o localitate din Prahova. Doi ciobani, tata si fiu, au fost batuti crunt si aruncati apoi intr-o rapa. Suspecti de comiterea oribilului asasiat sunt trei frati, tot ciobani, dintr-un sat vecin.

Se pare ca victimele au vrut sa-si recupereze de la cei trei niste cai. Procurorii spun ca victimele, care au 65, respectiv 29 de ani, inca traiau cand au fost aruncate in rapa. Politistii i-au gasit dupa 24 de ore, cand erau deja morti.

Ion si Constantin Pantece au mers duminica dimineata la o stana vecina unde aflasera ca sunt cei sase cai ai lor, disparuti de mai multe zile.

Ion Pantece, fiul victimei: "S-au dus dupa cai si i-au luat la bataie. Pentru sase cai, uite... Sa omori doi oameni."

Cei trei ciobani acuzati acum de crima, spun procurorii, au asmutit mai intai cainii asupra vecinilor veniti dupa cai. Apoi, cand tatal si fiul erau la pamant, au tabarat cu parii si topoarele. Cand victimele n-au mai miscat, au planuit sa scape de cadavre.

Dumitru Pantece, fiul victimei: "Au pus cainii pe ei, le-au dat cu toporul in cap. Pe fratele meu mic l-a dat jos si l-a omorat si pe batran."

Florentina Iilioiu, procuror criminalist: "Ulterior, victimele fiind inca in viata, le-au transportat si abandonat pe acestea intr-o valcea din zona unde victimele au si decedat."

Alertati ca tatal si fiul cel mic nu se mai intorc de la stana si nici la telefoane nu raspund, rudele i-au cautat si au anuntat apoi politia. Dupa mai bine de 24 de ore, cei doi barbati au fost gasiti morti intr-o rapa. Erau la doar cateva sute de metri distranta de stana unde se presupune ca s-a petrecut crima.

Maria Pantece, sotia uneia dintre victime: "Mi-a luat tot, m-a lasat fara nimic."

Suspectii sunt trei frati, de 18, 22 si 32 de ani. Unul dintre ei a fugit imediat dupa intamplare, dar politistii l-au gasit si l-au incatusat alaturi de ceilalti doi. El este singurul care inca nu recunoaste fapta. Ceilalti au povestit cu lux de amanunte cele petrecute si au astfel sansa unei pedepse mai blande. Cu totii risca pana la 25 de ani de inchisoare.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO