La 21 de ani dupa ce si-au ucis doi conationali si i-au aruncat in canalizare, criminalii chinezi refuza sa plece din Romania

04-02-2016 18:55

Doi chinezi, care in 1995 au socat Romania cu o crima odioasa, nu vor sa se mai intoarca in tara natala. Au iesit din inchisoare, dar sunt sub paza, pentru ca au cerut sa nu fie expulzati, asa cum a decis judecatorul acum 20 de ani.

Au obtinut o amanare care expira insa luna aceasta, iar pana acum au stat intr-un centru de retinere pentru imigranti.

Li Zong Chang este unul dintre cei doi autori ai unei duble crime care in 1995 ingrozea Romania. A stat 20 de ani petrecuti dupa gratii pentru omor calificat si deosebit de grav.

Acum are 55 de ani. A iesit din inchisoare acum un an, insa numai pentru a intra intr-un centru de custodie. Aici asteapta sa fie expulzat in China, dar se impotriveste deciziei si se lupta sa ramana in Romania.

Curtea de Apel Bucuresti i-a permis sa amane plecarea cu trei luni, iar termenul expira in doua saptamani.

Li Zong Chang vrea sa ramana in Romania cu orice pret. Insa el va fi insa urcat intr-un avion spre China la sfarsitul lunii, chiar daca procesul prin care el cere sa nu fie expluzat va avea un nou termen in martie.

In 1995, Li Zong Chang, impreuna cu Zhao Tun Gao, au adus in apartamentul lor doi conationali ca sa-i talhareasca. I-au ucis si i-au aruncat in canalizare.

Oroarea a fost descoperita de un vecin care a vazut ca au refulat conductele si a chemat politia. Iar criminalistii au descoperit in apartament un cazan pe aragaz si mai multe resturi umane.

Suspectii au incercat sa fuga, dar au provocat un accident de circulatie si au fost prinsi, iar intr-un final, condamnati. In ambele cazuri, instanta a decis ca, dupa ispasirea pedepsei, indivizii sa fie expulzati.


VIDEO PROTVPLUS.RO