Doi batrani, sot si sotie, au ajuns la spital cu arsuri grave dupa ce femeia a aruncat diluant in soba. In ce stare se afla

Ultima actualizare: 11-03-2017 07:15

Un accident cumplit i-a adus pe doi batrani din Iasi in stare grava, la spital.

O femeie de 78 de ani a turnat diluant in soba pentru a aprinde lemnele, iar cand lichidul a facut flama, batrana s-a speriat si a aruncat sticla in casa. Din nefericire, recipientul a cazut pe pat, acolo unde statea sotul ei.

Pentru ca batranul de 81 de ani era imobilizat la pat si nu putea face singur focul, sotia a decis sa aprinda lemnele si sa gateasca ceva.

A folosit niste diluant, insa a avut ghinionul ca lichidul sa se aprinda. Focul s-a extins imediat in camera, inclusiv pe pat acolo unde era batranul imobilizat. Noroc cu
cativa vecini care au auzit strigatele disperate si le-au sarit in ajutor.

Vecinii spun ca celor doi batrani le era foarte greu singuri, fiind bolnavi si neputinciosi sa se descurce. Copiii locuiesc departe si ii vizitau destul de rar.

Vecina: "Is neputinciosi, el nu vedea, nu putea merge, ea tot la fel mergea rau cu picioarele si ca doi oameni singuri fara nici un ajutor, s-ar putea sa nu scape amandoi odata."

Reporter: "Ei stateau singuri?"

Fiul pensionarilor: "Mai veneam, dar mai rar, nu poti sa lasi serviciul si sa stai aici. Fiecare are serviciu, e un ghinion"

Medicii spun ca starea celor doi pensionari este grava pentru ca, in afara de arsuri, fiecare sufera de boli cronice.

Doctor, Gabriel Perianu, purtator de cuvant Spitalul Sfantul Spiridon Iasi: "Acestia se afla internati in sectia de Chirurgie Plastica, prognosticul fiind in continuare rezervat datorita gravitatii arsurilor, de gradul 2 la femeie si 3 si 4 la barbat"

Daca femeia se afla intr-o stare ceva mai buna, barbatul a fost operat, iar medicii cred ca vor fi nevoie si de alte interventii chirurgicale. Prognosticul lor, in privinta batranului, este rezervat.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO