Doi bătrâni, executaţi prin spânzurare în Japonia. Ororile pe care le-ar fi comis

Ultima actualizare: 27-12-2018 12:38
executie prin spanzurare
iStock

Doi condamnaţi la moarte au fost spânzuraţi joi în Japonia, ridicând la 15 numărul execuţiilor din acest an, după cele din iulie ale celor 13 foşti membri ai sectei Aum, responsabilă pentru atentatul din 1995 cu gaz Sarin la metroul din Tokyo.

Keizo Kawamura, 60 de ani, şi Hiroya Suemori, 67 de ani, au fost conduşi la eşafod pentru că, în 1988, au omorât prin sugrumare patronul unei societăţi de investiţii şi un angajat, a făcut cunoscut într-o conferinţă de presă ministrul nipon al justiţiei, Takashi Yamashita.

De la revenirea la putere a premierului Shinzo Abe, în decembrie 2012, au fost spânzuraţi în total 36 de deţinuţi.

Japonia şi Statele Unite sunt singurele ţări din G7 care practică pedeapsa capitală.

Peste 100 de condamnaţi la moarte sunt în aşteptarea execuţiei în închisorile nipone, dintre care jumătate de peste zece ani, în timp ce chiar legea prevede că persoanele condamnate la pedepsa capitală trebuie să fie executate la şase luni după confirmarea pedepsei lor. În realitate, acestea petrec numeroşi ani în anticamera morţii.

"Execuţiile în Japonia sunt secrete şi deţinuţii sunt în general avertizaţi numai cu câteva ore înainte, dar nu întotdeauna. Familiile, avocaţii lor şi opinia publică sunt informaţi numai după aceea", explica într-un raport recent Amnesty International, care protestează la fiecare execuţie.

CITIȚI ȘI: ”Scrisoarea lui Dăncilă către Moș Crăciun”, aplaudată în hohote de râs la Teatrul Național”, după ce a fost citită de Toni Grecu - de la Divertis

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO