Deținuți decapitați și cu inimile scoase din piept, în timpul revoltelor din Ecuador. „Au avut loc orori greu de imaginat”

Dată publicare: 24-02-2021 23:12
Dată actualizare: 24-02-2021 23:18


Deținuți decapitați și cu inimile scoase din piept, în timpul revoltelor din Ecuador. „Au avut loc orori greu de imaginat”

Zeci de deținuți au murit în decursul revoltelor care au avut loc în pușcăriile din Ecuador, iar câțiva au fost chiar decapitați și tranșați.

 

Autoritățile s-au confruntat cu cele mai sângeroase violențe în închisori din istoria țării și au reușit să recapete controlul asupra acestora după raiduri la care au participat sute de polițiști și militari înarmați până în dinți, relatează SkyNews.

Bandele rivale s-au luptat pentru supremație în penitenciare, producându-se violențe greu de imaginat. Luptele au început luni seara iar în confruntări s-au folosit numeroase arme albe. Războiul între deținuți au avut loc în aripile de maximă securitate ale centrelor de detenție, unde sunt închise persoane condamnate pentru omor, trafic de droguri, șantaj și alte infracțiuni deosebit de grave.

Revoltele din închisori sunt frecvente în Ecuador, pe fondul supraaglomerării pușcăriilor.
Sunt aproximativ 27.000 de locuri, dar sunt cazați 38.000 de deținuți. Revoltele au avut loc în penitenciarele în care se află 70% dintre deținuți.
Pe social media au circulat fotografii extrem de dure, cu deținuți sărind de la fereastră, sau decapitați, în bălți de sânge.

Disputele pentru putere între bandele de infractori au în condițiile în care un membru marcant al lumii interlope a murit în decembrie. „Au avut loc orori greu de imaginat, precum prizonieri cu capetele tăiate, cu membre secționate ori cu inimile smulse din piept. Deținuții au avut la dispoziție câteva ore în care au putut să facă ce doreau”, a declarat analistul pe probleme de securitate Ricardo Camacho.

Potrivit directorului de penitenciare Edmundo Moncayo, două grupări criminale au luptat pentru supremație.

Sursa: Sky News


VIDEO PROTVPLUS.RO