Detalii oribile, dezvăluite de autorul crimei din Oradea. De ce şi-a dezbrăcat prietenul după ce l-a ucis


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 28 Noiembrie 2017 19:01
Categorie: Stiri Socante
crima oradea

Tânărul din Oradea acuzatt de o crimă sângeroasă petrecută în urmă cu 3 săptămâni, şi-ar fi recunoscut fapta, dând detalii oribile legate de noaptea crimei.

Tânărul de 27 de ani, fiul unui chirurg renumit în oraş, era căutat pentru că şi-ar fi ucis cu bestialitate cel mai bun prieten, un asistent farmacist. După audieri de câteva ore, el fost reţinut săptămâna trecută.

Timp de aproape două săptămâni, poliţiştii au scotocit toate locurile unde s-ar fi putut ascunde fugarul: au verificat în special clădirile părăsite şi, în cele din urmă, tânărul a fost găsit de poliţiştii de la Transporturi Ferovioare în gara din Timişoara. Căuta după chiştoace prin coşurile de gunoi de pe peron, scrie eBihoreanul.

Tânărul ar fi recunoscut că şi-a ucis prietenul, dar a negat că şi-a premeditat fapta." L-am apelat în acea seară pentru a ne întâlni la un grătar pe malul Peţei. Am luat cu mine un ciocan şi o pătură pentru a face acoperiş în caz că plouă", a spus, el, conform eBihoreanul. El susţine că nu îşi aminteşte de ce s-au certat, pentru că băuse. "3 litri de bere dimineaţa, 3 litri după-amiaza, plus berea pe care a mai adus-o Radu. A băut şi el, dar fiind mai slab la băutură, s-a îmbătat mai repede şi am intrat în polemici pe diferite teme: bani, serviciu...", a povestit tânărul.

Autorul crimei spune nu el a fost primul care a lovit, ci Radu, care s-ar fi enervat şi l-ar fi înjurat "necontenit". "Victima a reuşit să mă lovească, însă nu reţin că m-ar fi lovit tare", a explicat el, adăugând că a dat la rândul său cu ciocanul. Nu şi-a amintit de câte ori a dat, dar legiştii au stabilit că au fost cel puţin 20 de lovituri în zona capului, inclusiv după ce victima a căzut, acestea provocându-i "un traumatism cranio-cerebral cu zdrobirea părţii anterioare a neuro-craniului şi eviscerare de masă cerebrală". 

Criminalul a pretins însă că a dat "din greşeală", iar când s-a oprit a observat că-şi stropise pantalonii cu sânge, aşa că şi-a dezbrăcat victima, ca să-i ia hainele. Abia atunci, susţine el, şi-a dat seama ce făcuse. "Am rămas înlemnit când am văzut că victima nu mai mişcă, l-am tras într-un loc mai ferit, uitându-mă să nu fiu observat de cineva, după care am plecat de la locul faptei, luând ciocanul, pe care l-am aruncat într-o pubelă în drum spre casă", a explicatel.

A luat şi telefonul victimei şi, deranjat că mama lui Radu îl apela insistent,  i-a trimis mai multe SMS-uri ca "Nu pot vorbi", "Te sun mai târziu", ca să o liniştească, după care a aruncat telefonul în râu.

"În drum spre casă i-am aruncat şi portofelul tot într-o pubelă, după care m-am plimbat pe câteva străzi, în zona Horea, Parcul 1 Decembrie. Ajuns acasă, am făcut duş şi m-am pus în pat, dar pentru că n-am putut dormi, pe la ora 4 dimineaţa m-am dus în gară şi am luat un bilet spre Timişoara. Am lăsat acasă un bilet prin care îi anunţam pe ai mei că plec pentru că îmi este frică de procesul de la Judecătoria Oradea", a mai spus tânărul, referindu-se la procesul început împotriva sa după ce, anul trecut, a incendiat mai multe containere de gunoi şi garaje şi al cărui termen era pe 9 noiembrie.

Sursa: ebihoreanul.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO