Detalii cutremurătoare în cazul femeii ucise cu un topor de soțul ei: „Mi-a promis că mă omoară”

Ultima actualizare: 17-09-2020 09:27

Patru copii din orașul Jimbolia, județul Timiș au rămas ai nimănui, după ce într-un moment de furie, tatăl a făcut un gest necugetat.

 

Bărbatul, care lucra ca agent de pază, și-a ucis soția, iar ulterior și-a curmat zilele. Când s-a întâmplat grozăvia, în locuință erau și doi dintre copiii familiei, unul dintre ei de numai trei ani.

Urmele descoperite în locuința din centrul orașului Jimbolia îi fac pe criminaliști să credă că între cei doi soți a avut loc o confruntare dură.

Un topor folosit în gospodărie a fost arma crimei.

Într-o criză de furie, bărbatul și-ar fi dus soția într-o anexă și a lovit-o. Polițiștii au fost anunțați de crimă printr-un apel la 112.

Apelul la 112 a fost făcut puțin înainte de ora 12. În casă, în momentul producerii tragediei, erau și copiii celor doi soți, printre ei și minorul de trei ani.

Mariana și Cătălin erau căsătoriți de peste 20 de ani și aveau împreună patru copii. El era agent de pază, iar ea lucra la o fabrică de mezeluri.

De ceva vreme, în familia lor, certurile erau tot mai dese.
Apropiații familiei spun că au fost situații în care s-a ajuns și la bătaie, dar Mariana nu a avut curajul să își reclame soțul la poliție.

Femeie: „Da, au fost și despărțiți. El a fost însurat cu altcineva."

Femeie: „Eu am vorbit cu ea și întreb: „De când e așa violent cu tine?” și zice: „Dintotdeauna”, deci e de mult cu nebunii în cap.”

Reporter: „A mai bătut-o?”

Femeie: „Da cum, aproape zi de zi. Sâmbătă zic: „Ce mai face nebunul?” și zice: „Tot așa, mi-a promis că mă omoară."

Femeie: „Pe ea am cunoscut-o bine. Încă am ajutat-o cu câte ceva la copii. Ba chiar i-am dat o bicicletă. Pe el, din vedere, știu că a lucrat bodyguard. E o tragedie."

După ce și-a ucis soția, Cătălin și-a luat și el viața.

Ambulanța chemată de copiii care au sperat că își mai pot salva părinții nu a mai putut însă să îi readucă la viață pe niciunul dintre ei.

Gordana Bogosov, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș:„Procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență de familie, omor comis asupra unui membru de familie."

Direcția de Asistență Socială Timiș a trimis mai mulți angajați, ca să se intereseze de soarta copiilor rămăși fără părinți.

Smaranda Marcu, purtător de cuvânt DGASPC Timiș: „În urma acestui nefericit caz, copiii sunt lipsiți de grija părintească. Va fi instituită metoda de protecție și, totodată, copiii vor fi incluși într-un program de consiliere psihologică."

Psihologii vor încerca să limiteze cât mai mult trauma pe care au trăit-o copiii. Recuperarea lor va fi însă de durată.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO