Un nou-nascut a fost gasit mort, intr-un tomberon din Targu-Jiu. Politia incearca sa o gaseasca pe mama bebelusului

Dată publicare: 13-06-2016 12:15
Dată actualizare: 16-06-2016 00:00


Descoperire infioratoare luni dimineata, in Targu-Jiu. Trupul neinsufletit al unui bebelus a fost gasit la o ghena de gunoi, aruncat printre resturi.

Un barbat care cauta in tomberoane dupa sticle si plastice a vazut cadavrul si a alertat imediat autoritatile. Politistii incearca acum sa dea de urma mamei copilasului.

Barbatul a gasit punga in care se afla trupul bebelusului, la primele ore ale diminetii, in zona centrala a orasului. A desfacut pachetul si a constatat cu groaza ca inauntru era o fetita nou-nascuta.

Ion Pieptan, martor: "Era mort deja, era in doua pungi, asfixiat, desfacui prima punga si a doua o lasai jos langa tomberon, ma, ce sa fie, cand acolo vazui caputul cu par la copil si sunai la 112."

Este al treilea copil mort pe care il gaseste barbatul, in ultimii ani. A stiut deci ca trebuie sa sune urgent la 112.

Ion Pieptan, martor: "Tot asa, tot dupa bidoane umblam, misca in punga, stiam ca mai arunca lumea mate, cand am desfacut, era fetita, am sunat la 112 si era a treia fetita."

La fata locului au veni mai multe echipaje de politie si criminalisti.

Localnica: "Incredibil, deci mi se face rau nu se poate asa ceva, Doamne Dumnezeule nu pot concepe asa ceva, nu am mai vazut si nici nu vreau, am copii, nepoti."

Localnic: "Altii doresc si, vorba aia, un animal are grija de puiul lui, pisica, cainele are grija si un animal de om nu are grija de copilasul pe care i-l da Dumnezeu, sunt oameni nenorociti, care nu gandesc, nu judeca."

Primele examinari medico-legale arata ca fetita ar fi fost nascuta la termen, cu mai putin de 24 de ore inainte de a fi gasita fara suflare.

Claudia Beldean, sef Serviciul de Medicina Legala Gorj: "Ieri, dupa-amiaza, spre seara, noaptea, nu are mai mult. Finalul va fi stabilit doar de necropsie, nu se observa semne de violenta pe exterior."

Politistii au deschis un dosar penal si, in functie de concluziile medicilor legisti, mama ar putea fi acuzata de omor.

In timp ce medicii legisti incearca sa lamureasca imprejurarile in care a murit fetita, politistii incearca sa o gaseasca pe femeia care a fost capabila de un asemenea gest. Agentii care au fost astazi la fata locului au facut verificari in toate blocurile invecinate. Au vrut sa stabileasca daca in zona locuieste o femeie insarcinata, care ar fi putut face asa ceva. Urmeaza acum ca politia sa ia legatura cu medicii, pentru a vedea cate femei ar fi urmat sa nasca in aceasta perioada.

Exista insa si posibilitatea ca mama sa nu fi fost luata in evidentele medicilor. In plus, politistii camere de supraveghere din mai multe zone ale orasului, pentru a vedea daca acestea au surprins ceva. Dupa finalizarea necropsiei, anchetatorii vor stabili si fapta pentru care va fi tarsa la raspundere femeia, daca va fi gasita.


VIDEO PROTVPLUS.RO