Cum va fi executat un bărbat care a ucis cu ciocanul două femei cunoscute în club

Ultima actualizare: 10-01-2019 14:16
belarus, executie, ucigas, femei, club, Alyaksandr Asipovich
Daily Mail

Un bărbat a fost condamnat la moarte, după ce a omorât două tinere pe care le-a cunoscut într-un club de noapte din Belarus.

Alyaksandr Asipovich a ucis-o pe Alesya Klimava, în vârstă de 27 de ani, cu 77 de lovituri de ciocan. Prietena acesteia, Krystsina Krushkina, în vârstă de 26 de ani, a murit după ce a fost înjunghiată de mai multe ori, relatează Daily Mail

Asipovich a recunoscut în fața polițiștilor că le-a omorât pe cele două tinere și că urma să le dezmembreze corpurile neînsuflețite.

Acesta a fost condamnat la moarte, pedeapsă care în Belarus presupune împuscare în spatele capului. În Belarus, cel condamnat trebuie să îngenuncheze înainte de a fi împușcat.

Potrivit procurorilor, la scurt timp înainte de a muri, Krushkina a reușit să sune la poliție din locuința bărbatului. Aceasta a dat polițiștilor numele străzii, însă nu cunoștea numărul blocului.

Descris drept „ultima dictatură a Europei”, Belarusul este ultima țară din Europa, dar și din fosta Uniune Sovietică, în care există încă pedeapsa capitală.

Autoritățile tratează aceste cazuri foarte discret, departe de ochii presei și a activiștilor pentru drepturile omului, dar și de cele ale familiilor.

Condamnații sunt executați prin împușcare în cap, iar conform legii, pedeapsa cu moartea nu se aplică și în cazul femeilor.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO