Crima ingrozitoare in Marea Britanie. Un adolescent si-a ucis prietena, dupa ce s-a uitat la un celebru serial TV

Ultima actualizare: 06-10-2014 07:05
Politie Marea Britanie

Si-a injunghiat prietena in cap si in spate chiar in dormitorul lui, i-a taiat membrele in baie, dupa care le-a impachetat in folie. La numai 16 ani, a fost capabil de o scena desprinsa parca din filmele cu criminali in serie.

Si asta pentru ca Steven Miles, in varsta de 16 ani, atunci cand a comis crima, facuse o obsesie pentru serialul TV "Dexter", al carui personaj principal este un criminal in serie, Daily Mail.

Elizabeth Thomas, fata de doar 17 ani, a murit in chinuri groaznice. Era prietena baiatului din octombrie 2013, iar tragicul incident s-a petrecut la inceputul anului, pe 24 ianuarie. Cadavrul adolescentei a sfarsit in mai multe pungi de gunoi, care la randul lor au fost depozitate in gradina casei, sub o prelata de culoare verde.

“Ed m-a indemnat sa fac o fapta rea”, i-a spus Steven Miles surorii lui, atunci cand aceasta a ajuns acasa. Baiatul a explicat ca are un alter ego, Ed, care ii dicteaza ce sa faca.

In timpul procesului, apararea a explicat ca Steven Miles are o obsesie pentru serialul TV Dexter si pentru personajul principal care are o dubla personalitate, fiind atat legist cat si criminal in serie. Insa acuzarea si-a bazat cazul tocmai pe acest lucru, explicand ca in acest caz Steven Miles si-a planificat din timp moartea iubitei sale, iar crima a fost cu premeditare.

Potrivit unei alte prietene din anturajul baiatului, acesta ar fi spus inainte sa isi omoare iubita ca are de gand sa faca un astfel de gest. “Veti vedea foarte multe asemanari intre mine si Dexter”, a declarat atunci adolescentul.

La inceputul procesului, judecatorul a spus audientei ca este un caz deosebit de violent si cu informatii ce pot afecta emotional un ascultator, asa ca a rugat pe cei care nu rezista unor astfel de socuri sa paraseasca sala. “Este greu pana si pentru noi sa ramanem neutri. Vietile lor au fost schimbate complet, este dificil sa gasesti cuvintele potrivite pentru a descrie fapta”, a spus judecatorul.

“Acest caz este dovada trista a faptului ca adolescentii sunt atrasi de ceea ce se intampla la televizor si incearca sa copieze aceleasi lucruri in realitate”, a spus avocatul lui Steven Miles.

“Casa este goala fara ea”, a spus indurerata familia. “Elizabeth era apropiata de familie si ar fi petrecut zile in sir acasa, discutand despre tot felul de lucruri, era foarte vorbareata”, se mai arata in scrisoarea familiei.

“Stim ca trebuie sa trecem peste acest moment dificil si speram ca la un moment dat vom putea trece peste. Acum, insa, vreau doar sa imi fac bagajul si sa plec. Iesirile noastre din weekend sunt acum drumuri la cimitir. Pun florile pe mormant in loc sa I le asez pe cap”.

Aceasta nu este singura crima produsa in urma obsesiei cu serialul in cauza. In luna iulie a anului trecut un asistent social din Leicester, Marea Britanie, si-a omorat mama, fiind obsedat de criminalul in serie din Dexter.

Doi ani mai devreme, in 2011, un alt fan al productiei TV a fost inchis pentru ca a omorat un alt barbat pe care l-a intalnit pe o retea matrimoniala, dupa ce s-a dat drept femeie.

Cel mai recent caz, Miranda Barbour, in varsta de 19 ani, din statul american Pennsylvania, a pretins ca a omorat peste 20 de personae in mai multe state din America, dar la fel ca Dexter, spune aceasta, i-a omorat decat pe cei “rai”. In multe dintre aceste cazuri este vorba de aceeasi tehnica a dezmembrarii cadavrului, dupa injunghierea victimelor.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO