Cranii și oase umane pe un drum din Rusia. Ministerul de Interne a demarat o anchetă

Ultima actualizare: 18-11-2020 10:45
nisipi oase rusia
Ministerul rus de Interne

O autostradă din Siberia este numită „Drumul Oaselor” din cauza numeroșilor deținuți politic folosiți la lucrări.

Semnificația a dobândit în prezent conotații reale, după ce autoritățile au împrăștiat material antiderapant conținând cenușă și fragmente de oase.

Pe Drumul Oaselor, estimările arată că au murit între 250.000 și 1.000.000 de oameni, care au fost îngropați de-a lungul șoselei.

În regiunea siberiană Irkutsk a fost descoperit acum un nou „drum al oaselor”. Angajații primăriei au folosit nisip care conține oase umane, ca degivrant, iar imaginile au apărut rapid pe rețelele sociale, arată The Moscow Times.

În imagini se pot observa fragmente de oase și cranii, pe suprafața drumului din orașul Kirensk, la 5.400 de kilometri est de Moscova, arată sursa citată.

Potrivit unei surse citate de Interfax, o companie implicată în lucrările municipale a extras nisipul dintr-un amplasament, aproape de un vechi cimitir.

oase pe drum rusia

Rămășițele umane au fost îndepărtate și studiate de antropologi: „Craniul are, probabil, cam 100 de ani. Experții studiază acum și celelalte oase pentru a determina vârsta exactă și posibila origine", arată sursa citată.

Potrivit site-ului RBC, nisipul a fost extras dintr-o zonă apropiată unui cimitir din epoca războiului civil rus.

Ministerul de Interne al regiunii Irkutsk a confirmat pentru Interfax că oasele sunt umane, adăugând că a lansat o anchetă asupra incidentului.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO