Coşmar fără sfârşit pentru 10 copii din Gorj. Părăsiți de mamă, au fost chinuiți de tată

Ultima actualizare: 30-01-2020 17:49

Printr-o dramă greu de descris au trecut în ultimii ani zece copii dintr-o familie sărmană din Gorj. 

Părăsiți de mamă, erau îngrijiți cu mari eforturi doar de sora lor mai mare, o fată de 15 ani, căci tatăl lor, infirm, era imobilizat într-un scaun cu rotile.

Culmea este că individul nu doar că o bătea pe copilă și o umilea zi de zi, dar o și abuza sexual, susțin procurorii. Adolescenta a fost nevoită să renunțe la școală ca să aibă grijă de ceilalți frați, și calvarul s-a sfârșit abia când copiii au ajuns în grija statului.

În casa din comuna Văgiulești au trăit în ultimii ani toți cei 10 frați, alături de părinții lor. Locuința le-a fost donată, însă cei doi adulți au vândut tot ce s-a putut, până nu a mai rămas nimic.

În 2019, mama i-a părăsit și a născut al 11-lea copil, cu alt bărbat. De atunci, fiica cea mare, o copila de 15 ani, a rămas cu povara casei, și i-a îngrijit pe frații mai mici.

Vecin: ”Ea se ocupă săraca, dar ea a fost supusă, cu aracul, știți ce înseamnă arac, îi dă pe șele și asta îi. Mie îmi părea rău, dar nu puteam să îi ajut. Le-am mai dat și lor bani, și brânză, lapte, ouă.”

Copleșită de atâtea griji și chinuită acasă, fata a renunțat și la școală. Și, de parcă n-ar fi fost de-ajuns, trauma de a rămâne fără mama, tatăl a început să o abuzeze sexual, spun procurorii.

Constantin Pârjol, primar comuna Văgiulești: ”Maică-sa a fost dintotdeauna o iresponsabilă. În sarcina ei picasera toate lucrurile pe care trebuia să le facă o femeie în casă, adică mâncare. Mai avea o mătușa care se mai ducea pe la ei din când în când, dar în principal ea ducea greul, cu copii să îi supravegheze.”

De câteva zile frații au ajuns în grija specialiștilor de la Protecția Copilului. Așa a ieșit la iveală toată drama adolescentei!

Lidia Bârsan - psiholog Direcția pentru Protecția Copilului Gorj: ”Probabil până în acest moment nu au avut termen de comparație, atât ea cât și frații mai mari și au exprimat dorința să rămână în sistemul de protecție.”

Tatăl copiilor este anchetat pentru viol.

Victor Tuhașu, purtător de cuvânt IPJ Gorj: ”Din verificările efectuate de polițiști a reieșit faptul că începând cu vara anului 2019 până la 23 ianuarie anul curent, bărbatul ar fi întreținut în mod repetat, prin constrângere, raporturi sexuale cu fiica sa.”

Bărbatul este cercetat deocamdată în stare libertate, întrucât este internat pentru o intervenție chirurgicală.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO