Copil de 9 ani, judecat în SUA. Este acuzat că a produs un masacru

Ultima actualizare: 23-10-2019 14:27
Kyle Alwood
CBS News

Un copil de numai 9 ani va fi judecat în SUA după ce ar fi pornit un incendiu în care au murit 5 membri ai familiei sale.

Kyle Alwood este acuzat că, în luna aprilie, a dat foc în mod intenționat casei în care locuia alături de familia sa. În incendiu au murit fratele său de 2 ani, sora sa de 1 an, o verișoară în vârstă de 2 ani, logodnicul mamei sale, precum și bunica lui. Toți au murit intoxicați cu fum, potrivit CBS News.

Băiatul de 9 ani a fost audiat luni la tribunalul din Eureka, Illinois. Tânărul nu a înțeles foarte bine de ce se află în sala de judecată și a cerut în mai multe rânduri judecătorului să îi explice termenii folosiți.

Judecător: Ce nu înțelegi?
Kyle Alwood: Ce am făcut.

Kyle a părăsit sala de judecată în lacrimi, însoțit de bunicul său din partea tatălui.

Dacă va fi condamnat, copilul nu va ajunge după gratii și va fi supus unei perioade de probă.

În urma tragediei, mama copilului i-a luat apărarea și a spus că îl iartă pentru ceea ce a făcut.

"Toată lumea îl privește de parcă ar fi un monstru, dar nu este. Oamenii fac greșeli și despre asta este vorba și acum. A fost o tragedie oribilă, însă viața sa nu trebuie să se irosească din cauza asta", a declarat Katie Alwood într-un interviu pentru CBS News.

În urma acestor declarații, instanța i-a interzis femeii să mai vorbească în public despre fiul său.

Femeia a spus că fiul său a fost diagnosticat recent cu o formă de schizofrenie, ADHD și tulburare bipolară și merită o a doua șansă.

"Este o tragedie, dar până la urmă este vorba despre acuzarea unei persoane foarte tinere de una dintre cele mai grave crime posibile. Dar cred că trebuie să se întâmple", a transmis procurorul Greg Minger.

Kyle Alwood se va întoarce în sala de judecată pe 22 noiembrie pentru următoarea etapă a procesului.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO