Copil de 7 ani, bătut de iubita tatălui său. "Mi-a spus că a căzut la duş"

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Un copil de şapte ani din Buzău a ajuns la şcoală, plin de vânătăi, şi învăţătoarea, intrigată de starea bietului băieţel, a cerut să fie dus la spital.

În cele din urmă, după ce medicii au cerut ajutorul poliţiei, au aflat că puştiul a fost bătut de partenera tatălui său, care a plecat la muncă în străinătate şi l-a lăsat în grija femeii. Cazul a intrat şi în atenţia celor de la Protecţia Copilului.

Băiatul de şapte ani a venit la scoală dimineaţa, iar învăţătoarea a observat că era plin de vânătăi pe faţă şi pe mâini. Iniţiat copilul a refuzat să povestească ce s-a întâmplat şi a spus doar că a căzut şi s-a lovit.

Până la urmă, învăţătoarea a reuşit să afle de la el întreaga poveste: copilul i-a povestit că a fost lovit de femeia care are o relaţie cu tatăl său. Bărbatul şi-a lăsat beietelul în grija partenerei, şi este plecat din ţară.

“L-am întrebat ce s-a întâmplat şi cu un glas destul de firav mi-a spus că a căzut la duş. L-am întrebat dacă mama vitregă l-a lovit mi-a confirmat doar dând din cap”, povesteşte învăţătoarea

Cadrele didactice au luat decizia de a-l duce pe cel mic la spital. Iar băieţelul a fost internat pentru investigaţii.

Adriana Bunila, purtător de cuvânt SJU Buzău: "Medicii au constatat că minorul a suferit un politraumatism prin agresiune. De asemenea minorul prezenta vânătăi la nivelul feţei şi pe întreg corpul."

Laura Minea, IPJ Buzău: "S-a stabilit ca minorul prezenta urme de agresiune produse de concubina tatălui său, o femeie în vârstă de 32 de ani."

Copilul va fi internat într-un centru de primire în regim de urgenţă până la revenirea în ţară a tatălui său. Băiatul va primi şi ajutorul unui psiholog.

Geanina Moscu - psiholog DGASPC Buzău: "În momentul în care ne vom prezenta în instanţă se va propune fie menţinerea măsurii la nivelul instituţiei noastre fie revenirea în familia tatălui."

Băiatul a fost abandonat de mama la vârsta de 2 ani, iar tatăl, ajutat de bunici, a fost cel care l-a crescut. Pentru a câştiga mai mulţi bani, el a plecat la muncă în străinătate; femeia care avea copilaşul în grijă este cercetată acum pentru violenţă în familie

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO