Clipe de coșmar pentru o fetiță de 10 ani. A fost abuzată de un bărbat de 40 de ani, cu doi copii acasă

Dată publicare: 23-04-2021 16:32
Dată actualizare: 23-04-2021 19:31


Cazul unei copile de numai 10 ani din județul Alba, care a fost ademenită și siluită de un adult, ne reamintește că abuzurile sexuale asupra minorilor capătă amploare de fenomen.

Un semnal de alarma a fost tras anul trecut și de Consiliul Europei, care a estimat că un copil din cinci cade victima unei forme de violență sexuală ce poate avea urmări pentru tot restul vieții. La noi, doar anul trecut au fost peste o mie de astfel de orori.

Individul care a profitat de naivitatea fetiței are 40 de ani este căsătorit și are copii la rândul lui. Și totuși a atras-o pe cea mica într-o zona retrasă și a agresat-o. Polițiștii l-au reținut, după ce victima le-a spus adevărul părinților.

Comisar sef Luminiță Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba: "Se pare că bărbatul ar fi ademenit-o într-o casă în construcție unde ar fi pipăit-o. Polițiștii au reușit să îl identifice și să îl rețină".

În comunitate, bărbatul nu dădea nimic de bănuit.

Vecin: "Nu aș putea să cred așa ceva, că s-a întâmplat... Om la locul lui. Cât îl știu, om de treabă".

Vecin: "Băiat muncitor, cu familie, cu doi copii. Niciodată nu m-am gândit că ar putea să fie om nelalocul lui. Nu se poate așa ceva, să se întâmple între oameni cu familii așa".

Cei mai mulți abuzatori nu ies cu nimic în evidență în comunitatea în care trăiesc, atrag atenția psihologii.

Gabriela Groza, doctor în psihologie judiciară: "Pedofilii pot să fie complet integrați din punct de vedere social, să aibă familie, să aibă copii la rândul lor, să fie foarte bine integrați în comunitate, dar să aibă această preferință sexuală la care să-i facă sau nu față impulsului".

Copila va intra și într-un program de consiliere.

Psiholog Bianca Piaza, șef birou DGASPC Alba: "Aceste urmări se pot manifesta la nivelul alimentației, la nivelul somnului, la nivelul comportamentului, la nivelul stimei de sine, încrederii față de oameni".

În Romania, au fost peste o mie de copii abuzați în anul pandemiei. Sunt tot mai mulți și prădătorii sexuali din online. Potrivit Consiliului Europei peste 700.000 de minori au fost păcăliți și constrânși apoi să trimită poze intime ori să intre pe diverse site-uri cu conținut pornogafic.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO