Clipe de cosmar pentru o femeie din Iasi. Ce i-a facut sotul cu care se afla in divort, in prezenta fetitei lor de 10 ani

12-05-2017 17:10

Clipe de cosmar pentru o femeie de 44 de ani din Iasi, care a fost atacata in toiul noptii de sotul cu care se afla in divort. Chiar fetita lor, de zece ani, a asistat la scenele extrem de violente.

Femeia obtinuse un ordin de protectie impotriva agresorului, dar la numai cateva ore dupa expirarea acestuia, omul a pandit-o si a actionat. In ultima clipa, sotia a gasit puterea sa ceara ajutor si a fost dusa in final intr-un centru special, apoi la spital.

Specialistii de la Centrul de adapost pentru femeile abuzate au chemat un echipaj SMURD cand au vazut ca biata femeie abia mai poate respira. Din fericire, medicii spun ca pacienta se afla acum in stare stabila, dar va mai ramane sub observatie.

Femeia le-a mai povestit medicilor ca nu este prima data cand partenerul o agreseaza fizic si ca este decisa, dupa externare, sa depuna plangere la politie pentru a putea obtine si un nou ordin de protectie, pana la finalizarea divortului.

Specialistii de la centru au inceput consilierea psihologica pentru fetita 10 ani, care a fost martora la scenele de violenta.

Aproape de miezul noptii, femeia s-a trezit atacata de partenerul de viata, care si-a iesit din minti si nu a mai tinut cont de faptul ca in locuinta se afla si copilul lor.

Pana acum cateva zile, barbatul era obligat de instanta sa nu se apropie de sotie, deoarece femeia obtinuse in instanta un ordin de protectie.

Speriata, femeia a cerut ajutor Centrului de Adapost in aceeasi noapte. Angajatii au vazut ca se simtea tot mai rau si au chemat un echipaj medical.

Diana Cimpoesu, medic sef SMURD Iasi: "Pacienta a ajuns la spital cu dificultati de respiratie, in urma unei agresiuni fizice. A fost evaluata si internata pe sectia ORL"

Dupa externare, femeia se va intoarce in locuintele protejate. Potrivit specialistilor, femeile cer sprijin la centrul respectiv abia dupa ce incaseaza multe batai de la partenerii lor.

Victimele violentei si copiii lor pot sta in centru doua luni, timp in care sunt ajutate sa isi gaseasca un loc de munca, o locuinta si primesc gratuit serviciile unui avocat pentru a obtine un ordin de protectie sau pentru se desparti definitiv de partenerii violenti.

 

Tags: iasi, femeie, batuta, sot, divort,


VIDEO PROTVPLUS.RO