Cine sunt indivizii responsabili de barbariile comise în Munţii Rodnei. Ce se întâmpla cu caii bolnavi


Ultimul update: Marti 10 Septembrie 2019 17:34
Data publicarii: Marti 10 Septembrie 2019 12:22
Categorie: Stiri Socante

Barbarie greu de imaginat în Parcul Național Munții Rodnei. Vite si cai bolnavi sunt legați de copaci și lăsați drept momeală vie pentru urși, care sunt apoi împușcați de braconieri.

Urșii, obișnuiți cu astfel de prăzi vii, le mănâncă și localnicilor animalele din curți. Pot ataca și oameni atunci când sunt înfometați.

După ce au apărut imagini oribile cu asemenea cazuri, poliţiştii anchetează 4 indivizi, iar pe doi deja i-au reţinut.

Este vorba despre doi bărbaţi din localitatea Romuli, județul Bistrița Năsăud, unul de 34 de ani, celălalt de 38 de ani, care au fost reţinuţi pentru 24 de ore, şi alţi doi bărbaţi sunt certetati în stare de libertate.

Imaginile în care caii vii sunt legaţi de copaci şi lăsaţi prada pentru urşi în munţii Rodnei au stârnit revolta opiniei publice pe internet şi au silit autorităţile să înceapă anchete, mai ales că localnicii spun că ororile de acest tip durau de multă vreme.

Anchetatorii au găsit, de altfel, în pădurea respectivă multe leşuri de animale, unele chiar la marginea rezervaţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei.

Cei doi bărbaţi cercetaţi în stare de libertate sunt - unul paznic de vânătoare, celălalt angajat al unui fond cinegetic. Cei 4 sunt cercetaţi pentru cruzime faţă de animale. Poliţiştii încearcă să afle toate datele despre toţi cei implicaţi în această reţea.

Este greu de crezut că o fiinţă umană este capabilă de atâta cruzime, spun îngroziţi cei care au filmat aceste secvenţe, în apropierea Ocolului silvic din localitatea bistriţeana Romuli, în Parcul Naţional Munţii Rodnei.

Sub protecţia anonimatului, oamenii spun că această practică barbara este obişnuită în zonă. Atragerea urşilor cu animale vii lăsate să agonizeze în pădure.

Zona este plină de animale moarte. Localnicii ştiu cum sunt atraşi urşii în bătaia puştii, însă până acum nimeni nu a făcut nimic şi, mai ales, nimeni nu vorbeşte. Mai grav este că urşii, învăţaţi să mănânce astfel de carne, coboară în curţile oamenilor şi ataca animalele. Este periculos şi pentru turisii care ajung aici.

Ioan Monita, primar comună Romuli: "Ei sunt învăţaţi cu carne şi vin şi ataca în sat, e nebunie. Se practica pentru a bracona în special urşi, sunt nada pentru animale, sunt legaţi, uitaţi şi o vacă au dus-o mai în sus, noi i-am identificat pe cei doi şi cel mai probabil vor fi traşi la răspundere."

Cei doi oameni despre care vorbeşte primarul au fost filmaţi, iar poliţiştii, care au deschis un dosar penal, susţin că încearcă să afle cine i-a angajat să care animelele vii în pădure.

Imaginile au ajuns şi la mai multe asociaţii de protecţie a mediului care cer autorităţilor să ia măsuri de urgenţă.

Gabriel Paul, Agent Green: "Este cel mai odios caz de cruzime a animalelor pe care l-am văzut în ultimii ani. L-au legat, l-au tras cu taff-ul, calul era în continuare în viaţă, şi l-au dus într-o zonă în care potrivit oamenilor locului ar urma să aibă loc o partidă de vânătoare de braconaj la urs."

Abia după ce imaginile au devenit virale, autorităţile din Bistriţa au venit să vadă despre ce este vorba şi, ca de obicei, promit măsuri şi se arata revoltate.

În acest moment, potrivit legii, nici un urs nu mai poate fi împuşcat decât cu aprobare specială şi numai în cazul în care se demonstrează că animalul a creat pagube sau este periculos.

Animale in agonie, momeala pentru ursi în Parcul Rodnei. „E cel mai odios caz de cruzime”
Animale in agonie, momeala pentru ursi în Parcul Rodnei. „E cel mai odios caz de cruzime”
150 de ani de când primul tramvai a circulat în România. Era tras de cai
150 de ani de când primul tramvai a circulat în România. Era tras de cai
VIDEO PROTVPLUS.RO
Catedrala Mitropolitana din Timişoara
Tănără înjunghiată mortal de iubitul ei, în spatele Catedralei din Timişoara
Ce spun profesorii despre elevul care s-a înjunghiat în inimă. Gestul ar fi legat de BAC
Un bărbat din Neamț a fost ucis cu brutalitate de un consătean. Ce a declanșat conflictul
Şi-a stropit soţul cu benzină şi i-a dat foc. Ce îi spusese bărbatul înainte
Un elev s-a sinucis în sala de clasă, într-un liceu din Miercurea Ciuc
Bebeluș mort după ce mama i-a frecat heroină pe gingii. Reacția femeii la tribunal
Facebook
Un angajat Facebook s-ar fi sinucis, chiar în sediul companiei
Sfârșit tragic pentru un biciclist de 83 de ani. Eroarea comisă de șoferul unui camion
Bărbat mort după ce a fost lovit de un tânăr, într-un bar, în Botoșani
Doi frați români din Anglia au înjunghiat un compatriot și i-au aruncat câinele de la etaj
O pacientă s-a spânzurat în spital, în timp ce asistentele se jucau pe telefon
Un băiat de 10 ani a încercat să se spânzure. Ce a păţit la şcoală