Cinci studenti canadieni ucisi la o petrecere, in Calgary. Autoritati locale: Este cea mai grava crima din istoria orasului

Ultima actualizare: 19-04-2014 07:00

Crima cumplita in orasul canadian Calgary. Cinci tineri, patru baieti si o fata, au fost ucisi marti seara, in timpul unei petreceri studentesti, cand, aparent fara niciun motiv anume, unul dintre invitati i-a injunghiat.

Trei dintre cei cinci studenti au murit pe loc, in timp ce alti doi s-au stins la spital, ca urmare a ranilor suferite. Potrivit autoritatilor locale, aceasta este cea mai grava crima din istoria orasului.

Aproape 20 de studenti si-au dat intalnire marti seara intr-o casa inchiriata, aflata in apropierea Universitatii din Calgary. Nimeni nu banuia ca petrecerea de sfarsit de trimestru avea sa se transforme in scena unui adevarat masacru.

Rick Hanson, seful politiei din Calbury: "In jurul orei 1.20 dimineata, echipajele noastre au fost chemate sa intervina pentru a opri un atac cu o arma alba aflat in plina desfasurare".

Potrivit martorilor, atacatorul, un tanar de 23 de ani, a venit mai tarziu la petrecere si, desi avea la el o arma de foc, a cautat un cutit cu care i-a injunghiat rand pe rand pe cei cinci studenti cu varste cuprinse intre 22 si 27 de ani.

Rick Hanson, seful politiei din Calbury: "Suspectul a ajuns la petrecere, a facut rost de un cutit de bucatarie, apoi si-a cautat victimele pe care le-a injunghiat in repetate randuri".

Suspectul, fiul unui cunoscut politist din oras, a fost prins 40 de minute mai tarziu, cu ajutorul unui caine. A fost apoi transportat la spital, unde a primit ingrijiri pentru muscaturile suferite.

Vestea a venit ca un trasnet pentru locuitorii cartierului, care nici nu banuiau ce se intampla la doar cativa metri de ei.

"Pe la ora 10:00, au incheiat distractia in curte si s-au mutat in casa. Asa ca nu i-am auzit, era ca si cum nu ar fi fost nimeni acasa", spune un vecin.

Nu se cunosc inca motivele pentru care tanarul i-a ucis pe cei cinci studenti, insa, potrivit primelor informatii, se pare ca acesta nu se afla sub influenta drogurilor sau a alcoolului atunci cand a comis crimele.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO