Cinci capete umane au fost găsite într-un taxi abandonat în Veracruz

06-01-2018 10:28


mexic, capete umane, taxi,

Violența clanurilor de droguri atinge un nou apogeu în Mexic. Cinci capete umane au fost găsite într-un taxi abandonat în Veracruz, relatează BBC, citând presa locală.

Mașina era abandonată pe marginea drumului. Cinci capete umane în pungi de plastic au fost descoperite în taxi și în portbagajul automobilului. Graffiti-ul de pe mașină leagă acest caz de cartelul supranumit Jalisco New Generation, condus de Nemesio Oseguera Cervantes "El Mencho", unul dintre cei mai căutați capi ai traficanților de droguri din Mexic, 

Potrivit poliției locale Jalisco New Generatio se află în război cu un alt cartel, Los Zetas. Anul 2017 a fost cel mai violent din ultimele două decenii în Mexic, unde au fost consemnate în primele unsprezece luni 23.101 omoruri, potrivit datelor oficiale.

Doar în noiembrie 2017, în Mexic au fost înregistrate 2.212 de omoruri, după ce în octombrie fusese consemnat nefericitul record de 2.380 de crime.

Zone până acum neafectate de luptele între carteluri, precum statul Baja California Sur, din nord-vestul ţării, unde vin mulţi turişti străini, au cunoscut în acest an un val de violenţe fără precedent.

După lansarea de către preşedintele Felipe Calderon (2006-2012) a războiului împotriva traficanţilor de droguri, violenţele au crescut considerabil în această ţară.

Ofensiva armatei a permis arestarea mai multor şefi de carteluri de narcotrafic, dar a dus de asemenea la fragmentarea grupărilor infracţionale şi, implicit, la creşterea violenţelor, sunt de părere experţii.

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO