Chinurile inimaginabile prin care trec elefantii din Thailanda, inainte de a fi expusi publicului

22-07-2012 15:07

elefanti chinuiti

In spatele zambetelor turistilor care vin sa isi faca poze cu elefantii din Thailanda se ascunde o realitate trista. Inca de cand sunt mici, mamiferele sunt batute, infometate si torturate in fiecare zi.

In Thailanda exista foarte multe companii care ofera turistilor ocazia de a se fotografia cu puii de elefant sau de a-i calari.

Unele firme merg atat de departe, incat ajung sa imbrace elefantii in diferite haine si ii pun sa execute diverse trucuri.

Turistii care se amuza si care se distreaza cu giganticele mamifere nu cunosc insa ce se ascunde de fapt in spatele acestor lucruri.

Sute de elefanti sunt legati, batuti si infometati zile in sir de catre dresorii lor. Totul, doar pentru a le distruge personalitatea si a-i face sa fie obedienti.

Multi dintre ei mor din cauza ranilor, a stresului sau din cauza suferintei provocate de uciderea familiei lor.

Ultimele rapoarte arata ca, in fiecare an, companiile captureaza intre 50 si 100 de pui de elefanti din padurile Burmei.

Mai ingrijorator de atat este faptul ca, pentru fiecare pui de elefant care este transportat ilegal in Thailanda, alti cinci care fac parte din familia acestuia sunt ucisi cu sange rece.

Padurile Brumei reprezinta unul din putinele locuri din lume in care mai traiesc elefantii asiatici.

Expertii estimeaza ca daca aceste lucruri vor continua, intreaga specia va disparea si asta doar de dragul de a distra turistii.

 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO