Patronul unui lanț de restaurante s-a sinucis după ce a luat Covid-19 și nu a mai suportat simptomele

Dată publicare: 22-03-2021 16:58
Dată actualizare: 22-03-2021 17:17


lumanare, candela

CEO-ul unui lanț de restaurante din Statele Unite s-a sinucis după ce s-a îmbolnăvit cu Covid-19 și nu a putut să mai îndure simptomele ”insuportabile” ale acestei boli nemiloase, a anunțat familia sa.

Potrivit Washington Post, este vorba despre Kent Taylor, care era CEO al lanțului de restaurante american Texas Roadhouse.

După ce a supraviețuit îmbolnăvirii inițiale cu Covid-19, simptomele post-infecție ale lui Taylor au devenit din ce în ce mai dureroase. El a fost afectat, mai ales, de un caz sever de ”tinitus” - un zgomot puternic sau sunete în urechi.

”Săptămâna trecută, pe fondul unei lupte în creștere cu efectele Covid-19, Taylor, în vârstă de 65 de ani, s-a sinucis”, a anunțat familia sa. Corpul său a fost găsit, joi, pe un teren aflat în proprietatea pe care o deținea în afara Louisville, a precizat publicația Courier-Journal.

"Kent s-a luptat și a luptat din greu, ca un fost campion ce era, dar suferința care s-a intensificat foarte mult în ultimele zile a devenit insuportabilă" - se mai arată în anunțul familiei.

Moartea lui Taylor scoate în evidență lupta unor pacienți cu Covid-19 pentru a gestiona simptomele „de lungă durată”, care abia dacă sunt înțelese de către medici, precum și temerea că numărul cazurilor de sinucideri a crescut odată cu creșterea depresiei și a anxietății legate de pandemia de Covid-19, în Statele Unite.

Lanțul său de restaurante numără acum peste 600 de locații, iar compania a precizat că, odată cu pandemia care a făcut ravagii în industria restaurantelor, el a renunțat la salariul de bază și la un bonus de aproape 1 milion de dolari, donând 5 milioane de dolari pentru „a sprijini lucrătorii din prima linie”.

Născut la 25 septembrie 1955 în Missouri, Taylor a elaborat un concept pentru lanțul de restaurante Texas Roadhouse pe un șervețel de cocktail, însă cel puțin 45 de investitori l-au refuzat înainte de a câștiga, în cele din urmă, în 1993.

Când compania a ieșit la bursă în 2004, Taylor a câștigat 60 de milioane de dolari, potrivit Courier-Journal.

Nu este clar când Taylor a contractat Covid-19, dar familia sa a spus că a suferit simptome din ce în ce mai grave în urma virusului, având în special probleme cu tinitus. Există dovezi că boala Covid-19 poate agrava acest sindrom.

Sursa: Washington Post


VIDEO PROTVPLUS.RO