Cel mai trist urs polar din lume? Imaginea sfasietoare care a emotionat mii de oameni

Ultima actualizare: 18-09-2015 07:51
urs polar chinuit

Mii de oameni au fost impresionati pana la lacrimi de imaginea unui urs polar. Costeliv, chinuit si ranit, acesta abia supravietuieste in Oceanul Arctic.

O poza facuta de fotografa Kerstin Langenberger a devenit extrem de populara pe internet, unde a fost redistribuita de 41.000 de ori. Multi au spus ca "aceasta este cel mai trist urs polar din lume", iar imaginea a sensibilizat foarte multe lume.

Kerstin Langenberger a fotografiat ursul in zona indepartata a Norvegiei, unde a surprins starea precarea a ursului. Ranit la picior, acesta abia se tine pe picioare, si, cel mai probabil, nu va mai supravietui mult. Aceasta spune ca imaginea simbolizeaza lupta ursului polar cu natura.

Imaginea a fost realizata in regiunea Svalbard, un grup de insule in oceanul Arctic, unde turistii vin des tocmai pentru a admira ursii polari. Fotografa mai spune ca poza pe care a facut-o arata si care sunt consecintele incalzirii globale. Femelele sunt cele mai expuse pericolului, intrucat prefera sa stea pe bucatile de gheata, alaturi de pui, pentru a gasi hrana.

Din pacate, femela din imaginea arata extrem de slabita din cauza infometarii si pare ca s-a ranit in timp ce cauta hrana. In Norvegia, conform cifrelor oferite de autortitati, traiesc intre 2000 si 3000 de ursi polari.

 

For tourists and wildlife photographers, the main reason to come to Svalbard is to see polar bears. And yes, usually we...

Posted by Kerstin Langenberger Photography on Thursday, August 20, 2015

 

Sursa foto: Kerstin Langerberger

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO