Cel mai cumplit caz de crima din SUA, rezolvat dupa 55 de ani. Confesiunea mamei criminalului, pe patul de moarte

13-11-2014 15:11


Crima

Era prima marti din luna decembrie a anului 1958 atunci cand micuta Maria Ridulph a disparut, ultima data fiind vazuta alaturi de un barbat necunoscut.

Disparitia acesteia, dintr-un mic oras din Illinois populat de fermieri instariti, a socat America. Parea ca s-a evaporat pur si simplu in cel mai sigur loc din State.

Tot ce se stia, de la o prietena de-a fetitei, este ca ultima data a fost vazuta in compania unui strain, un anume "Johnny". Dupa luni intregi de cautare, trupul neinsufletit al fetei de 7 ani, a fost gasit in primavara anului 1958, pe un camp. Era mai rau decat se astepta oricine: micuta a fost strangulata cu un cablu si injunghiata.

Familia Mariei a sperat ca vinovatul sa fie adus rapind in fata instantei, insa au avut de indurat o asteptare de 55 de ani.

A iesit la iveala ca una dintre cele mai cumplite crime din istoria SUA a fost rezolvata in 2012. Si asta dupa ce cazul a fost redeschis, justitia americana folosind drept pretext marturia de pe patul de moarte a mamei criminalului, care nu a mai suportat sa pastreze secretul.

Crima comisa de Jack McCullough - asa cum a iesit la iveala - a intrat inclusiv in atentia fostului director FBI, J. Edgar Hoover. Chiar si presedintele in functie in acel moment, Dwight D Eisenhower, cerea permanent sa fie informat in ce stadiu se afla ancheta.

Oribila crima a dezbinat mica comunitate de 7.000 de fermieri, care s-au intors unii impotriva altora. De asemenea, a scris istorie juridica in SUA, fiind primul astfel de caz rezolvat dupa mai bine de cinci decenii.

Documentaristii descriu sentimentele traite de locuitorii micului oras din Illinois drept similare cu cele ale newyorkezilor fata de atentatele de la 11 septembrie. Asa si-ar aminti ei evenimentele, care le-a marcat profund existenta si le-a schimbat destinele.

Atunci cand criminalul a intrat pe lista suspectilor, parintii acestuia i-au oferit un alibi si au declarat pentru autoritati ca era plecat din oras in momentul producerii tragediei. De asemenea, barbatul a reusit sa pacaleasca testul poligraf.

Dintre cei 100 de suspecti, nimeni nu a fost arestat.

In 1994, pe patul de moarte, mama criminalului le-a marturisit fiicelor ei secretul care o macina de decenii. In 2008, sora vitrega a barbatului vinovat de crima a cerut autoritatilor redeschiderea cazului. Fratele ei se stabilise in Seattle si lucra sub un alt nume.

Dupa un proces dureros, McCullough, acum in varsta de 74 de ani, a fost condamnat in urma marturiei celei mai bune prietene din copilarie a Mariei.

Barbatul a facut apel, sustinand ca autoritatile nu au dovezi clare care sa-l lege de crima. Acesta va fi judecat in data de 3 decembrie, la 57 de ani de la moartea Mariei.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO