Cel mai crud festival din lume in imagini. Chinezii au sarbatorit solstitiul de vara omorand sute de caini

Ultima actualizare: 25-06-2015 07:08
Festivalul carnii de caine din China

An de an, chinezii sarbatoresc solstitiul de vara printr-un festival in care mancarea traditionala este carnea de carne. Imaginile insa sunt de-a dreptul socante, iar iubitorii de animale sunt scandalizati.

Activistii care lupta impotriva acestui festival au surprins imagini cu patrupedele traumatizate, inchise in custi, inainte de a fi ucise in mod brutal.

Sute de caini sunt anual ucizi, iar anul acesta festivalul s-a bucurat de o popularitate enorma.

Vanzatorii, cu cainii tinuti in custi, n-au dus lipsa de clienti, iar tarabele din piete au fost pline de caini fripti gata sa fie mancati.

Chinezii le ard parul, apoi le pun direct la fiert in apa oparita. Cainii, care se lupta sa scape inainte sa fie ucisi, scot zgomote infernale, greu de uitat, dupa cum sustin activistii prezenti la festival.

“Este extrem de crud. Caini si pisici sunt batuti pana la moare in fata celorlalte animale. Mor in chinuri groaznice. Fie ca mananci carne sau nu, aceasta situatie ingrozitoare trebuie sa dispara”, spune Wendy Higgins, director de comunicare pentru "Humane Society International", o asociatie ce lupta pentru drepturile animalelor.

Autoritatile locale au declarat ca festivalul a fost interzis in pietele publice, insa oamenii si-au pastrat obiceiul ca sa sarbatoreasca intrarea oficiala in sezonul de vara.

Festivalul carnii de carne Yulin sau “festivalul cruzimii”, cum ii spun activistii, se tine in tarile asiatice de sute de ani si este puternic inradacinat in stilul de viata al chinezilor.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO