Ce s-a intamplat cu 2 tinere din Austria dupa ce s-au alaturat Statului Islamic. Informatiile au iesit la iveala de curand

31-12-2015 14:45


jihadisti

O tanara din Austria care a plecat in Siria pentru a se alatura Statului Islamic a fost folosita ca sclava sexuala pentru noii luptatori. Apoi, in momentul in care a incercat sa fuga, fata a fost batuta pana ce a murit.

Samra Kesinovic, in varsta de 17 ani, si Sabina Selimovic, 15, au fugit de acasa in 2014 pentru a se alatura Statului Islamic.

Au lasat doar un bilet in urma, pe care scria acelasi mesaj: "Nu ne cautati. Il vom servi pe Allah si vom muri pentru el."

Fetele, de origine bosniana, au ajuns in Siria dupa ce au fost spalate pe creier de un jihadist din Viena. Odata ajunse acolo, ele au fost imbracate in burqa, li s-a dat cate o arma si au fost folosite pentru promovarea ISIS in mediul online.

In spatele imaginilor insa, tinerele au avut parte de un destin de-a dreptul tragic. O tunisiana care a reusit sa scape din mana jihadistilor a povestit ca adolescentele au fost transformate in sclave sexuale si oferite cadou luptatori noi ai Statului Islamic.

Samra a cedat psihic si a incercat sa fuga de mai multe ori, insa la ultima incercare a fost batuta cu un ciocan atat de tare incat a murit. Inainte de asta, ea le-a trimis parintilor o scrisoare, in care a spus ca nu mai suporta brutalitatea jihadistilor.

Sabina a murit si ea, la scurt timp dupa ce a ajuns, ucisa in timpul unei lupte duse de jihadisti in Rakka.
 

 

Sursa: The Sun

VIDEO PROTVPLUS.RO