Ce le-a spus polițiștilor bărbatul care a trântit un copil în parc. "Din cauza ta fac puşcărie"

09-02-2021 18:21


Bărbatul din Hunedoara, care a șocat o țară întreagă, după ce a trântit cu violență un copil la locul de joacă, a fost arestat și ar putea fi acuzat de tentativă de omor.

Victima, în vârstă de 13 ani, are o fractură craniană și este sub supravegherea medicilor. Agresiunea a stârnit un val de proteste pe internet, unde s-a lansat și o petiție, prin care zeci de mii de oameni cer pedepsirea aspră a individului. 

Agresorul are 29 ani. Acesta a fost modul în care a considerat de cuviință să rezolve un conflict între victima, care îi este nepot și fiul vitreg. Două mame aflate în parc s-au îngrozit când au văzut scena.

Femeie: „A trântit copilul de pământ fară niciun regret. Și i-am strigat: „Mai nenorocitule, cum poți să dai așa într-un copil”. Și în clipa aia el i-a spus copilului lui: „Din cauza ta o să fac pușcărie” și l-a luat pe copilul lui și l-a trântit.”

Agresorul a fost arestat pentru 30 de zile. La reconstituirea incidentului, o altă mamă a transmis totul live pe site-urile de socializare și a cerut o pedeapsă aspră.

Martor: „Am stat în zonă cu mai mulți părinți să discutăm. Trebuie puse camere, nu se poate așa ceva. Jalnic mi se pare. Și eu am copii și, cum am spus, și eu merg în parcul ăla. Putea să fie în alt parc, putea să fie alt copil și sper să se facă dreptate.”

Aceeași dorință este exprimată și într-o petiție pe internet.

Petiția a fost lansată online în urmă cu două zile. Aproximativ 45.000 de persoane au semnat-o deja. Acestea cer pedeapsă pe viață pentru individul de 29 de ani. Majoritatea spun că le este teamă să își mai trimită copiii în parc.

Starea minorului internat la Spitalul Municipal din Deva este stabilă. Medicii spun că va rămâne internat mai multe zile și va primi și consiliere psihologică.

Bianca Brândușa, psiholog: „Pe termen mediu și lung vorbim de o teamă a copiilor, a ambilor copii. Ei nu se mai pot simți în siguranță alaturi de adulți dacă nu le vor fi explicate aceste comportamente ale acestui domn.”

Cristina Sav, purtător de cuvânt DGASPC Hunedoara: „Asigurăm asistență psihologică atât părinților, cât și copiilor. Încercăm, cu sprijinul organelor de poliție, să identificăm și ceilalți minori participanți la eveniment, în vederea asigurării suportului psihologic.”

În fața anchetatorilor, agresorul a spus că îi pare rău și a pus totul pe seama unui acces de furie.

Violența face parte din cultura și educația noastră, din păcate. În majoritatea basmelor și poveștilor, pedeapsa și moartea sunt regula. Avem și proverbe des auzite și aplicate: „Bătaia e ruptă din Rai”. „Unde dă mama, crește”. „Bătaia la copii e ca buruiana de leac”. Aceste tradiții traduse în cifre arată că 60 la sută dintre copiii românilor susțin că sunt bătuți uneori. Școala, autoritățile, biserica, noi toți trebuie să conștientizăm și să încercam să îndreptăm pe cât posibil această situație.


VIDEO PROTVPLUS.RO