Cazurile elevilor care s-au sinucis în săptămâna BAC-ului. Tragediile, aparent similare

elevi
iStock

Doi elevi români s-au sinucis în această săptămână, în cazuri aparent similare. Ambii au fost găsiți spânzurați într-o pădurice, unul în Hunedoara, altul în Oradea.

 

Duminica trecută, pe 30 iunie, un tânăr de 18 ani, premiant, care tocmai a absolvit clasa a XII-a și se pregătea pentru BAC, a fost găsit spânzurat la marginea oraşului Petrila, Hunedoara, chiar în seara dinaintea primei probe scrise a examenului de bacalaureat. Prietenii săi susțin că acesta nu a mai suportat umilințele la care fusese supus.

Tot într-o pădurice a fost găsit spânzurat vineri, 5 iulie, un alt tânăr, tot de 18 ani, de data asta din Oradea. Adolescentul nu a lăsat niciun bilet, astfel că nimeni nu înţelege ce l-ar fi determinat să recurgă la un asemenea gest, mai ales că fusese un elev cu rezultate bune la învăţătură, excela la limbile străine, fiind pasionat în special de limba chineză. Tânărul susţinuse cu o zi înainte de sinucidere ultima probă a examenului de Bacalaureat.

Tânărul, care provenea dintr-o familie numeroasă, era mereu zâmbitor și nu dădea semne că ar avea probleme. Fusese un elev silitor, terminând clasa a XII-a cu premiul III, la Liceului Teoretic Aurel Lazăr. Tocmai susținuse examenul de Bacalaureat și se aștepta la o medie mare. Băiatul mai avea doar câteva zile până să împlinească 19 ani, potrivit ebihoreanul.ro.

Citește și
ambulanta noroi
Un licean s-a spânzurat chiar înainte de Bac. Detaliul care ar putea explica gestul
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

“Sunt terminată. Nu mă așteptam la așa ceva. Era un copil pe care te puteai baza. Știa engleza la perfecție. Știa flamandă și chineză. Dorința lui era să cunoască limbile străine. Era un elev foarte inteligent. Anul trecut a fost cu noi în China. Ba chiar, anul acesta își luase nivelul II la Chineză. Anul trecut, la Podul Chinezesca luat locul II pe țară. Doamne ferește! Ce probleme ascunse ar fi putut avea de nu a putut trece peste ele!!!”, a declarat prof. Rodica Turcaș, directorul adjunct al Liceului Teoretic Aurel Lazăr, pentru Bihon.ro.

Elevul din Hunedoara, care terminase liceul cu o medie bună, ar fi fost victima bully-ingului, susține ziarul Gazeta de Dimineaţă. Când a fost găsit, purta un tricou cu mesajul ”The Walking Dead”. Prietenii lui susțin că l-a îmbrăcat pentru că era poreclit „Zombie”. Mai mult, era adesea umilit pentru că provenea dintr-o familie modestă, relatează gddhd.ro. O prietenă a transmis un mesaj zguduitor după ce a aflat că a murit.

„Pentru că ai fost batjocorit până n-ai mai putut îndura; ți-au zis ZOMBI. Așa că ai decis sa pui capăt, agățandu-te și lăsând în urmă, în mod ironic, un mesaj pentru cei care te-au rănit. Nici nu pot să îmi imaginez ce ai simțit și îmi pare așa rău că în ultimul timp n-am mai fost așa apropiați. Știu că n-o să vezi niciodată asta, dar e cel mai mic lucru pe care pot să-l fac pentru tine. Să-i încurajez pe alții să fie buni cu cei din jur, ca alt suflet să nu simtă ce ai simțit tu”, este mesajul postat de adolescentă pe pagina de Facebook a victimei.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Elev găsit spânzurat la o zi după ce a dat BAC-ul. ”Sunt terminată. Doamne ferește!”
Elev găsit spânzurat la o zi după ce a dat BAC-ul. ”Sunt terminată. Doamne ferește!”

Un adolescent în vârstă de 18 ani, absolvent al Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea, a fost găsit spânzurat de crengile unui copac, la o zi după ce susţinuse examenul de Bacalaureat.

Un licean s-a spânzurat chiar înainte de Bac. Detaliul care ar putea explica gestul
Un licean s-a spânzurat chiar înainte de Bac. Detaliul care ar putea explica gestul

Caz cutremurător în Petrila, judeţul Hunedoara, unde un elev de liceu s-a spânzurat duminică seară.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.