Profesorul de sport acuzat că a agresat sexual o elevă a fost reținut de polițiști

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Profesorul de sport de 49 de ani, din Botoşani, acuzat săptămâna trecută că ar fi agresat sexual o elevă de 15 ani, a fost reţinut miercuri de poliţişti.

În urma analizelor medicale, legiştii au reuşit să probeze că fata a fost victima unui viol. Poliţiştii au reuşit să dea de urma bărbatului plecat în concediu fără plată şi l-au audiat.

Imediat după ce familia a făcut plângere, tânăra a fost supusă mai multor analize care au dovedit agresiunea sexuală.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu două săptămâni. Tânăra practica atletismul şi povesteşte că voia să se mute la un alt liceu, iar profesorul de sport s-a oferit să o ajute.

După ce au stat de vorbă, bărbatul a dat să plece cu maşina, iar fata l-a rugat să o lase în oraş. Profesorul în schimb a dus-o la periferie şi, pe un câmp, a violat-o, spune fata.

Tânăra a fost atât de traumatizată încât a fost internată la psihiatrie. Între timp, şi-a mai revenit şi este acum acasă. În ceea ce-l priveşte pe dascăl, procurorii cer arestarea lui preventivă.

Mama fetei: ”M-a sunat un psiholog şi mi-a spus despre starea copilului. I-a spus să urce în maşină ca să discute. După discuţia asta, el a venit la maşină şi i-a spus că s-a rezolvat şi a întrebat-o unde vrea să meargă. Ea i-a spus că la mama la serviciu. A trecut de unde lucrez eu.”

Directorul liceului unde predă profesorul este şocat de cele auzite. 

Ioan Hunca, directorul liceului: “Are o vechime în liceul nostru de aproape 15 ani şi chiar nu a avut absolut nicio problemă. Din august şi-a luat concediu fără plată un an de zile. Cu toate că ea era o fată foarte bună, sportivă, cu medalii.”

După incident fata a refuzat să mai vorbească, astfel că poliţiştii au cerut ajutorul specialiştilor de la Protecţia Copilului. Tânăra a fost internată la secţia de Neuropsihiatrie Infantilă.

Sebastian Colbu, director DGASPC Botoşani: “Organele de anchetă s-au prezentat la sediul instituţiei nostre cu tânăra şi cu mama acesteia pentru a putea fi evaluată. Din primele discuţii avute cu aceasta, am înţeles că nu s-a putut afla prea multe pentru că avea o reticență în a comunica. Tocmai de aceea a fost necesară internarea ei.” 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO