Cazul șocant al unui copil de 6 ani care a dat avertismente că tatăl său urmează să-l omoare, însă nimeni nu l-a ascultat

Ultima actualizare: 01-12-2021 08:54
arthur
Profimedia

Un băiat de doar 6 ani a avertizat persoanele din jurul său, timp de un an de zile înaintea morții sale, că tatăl său ar putea să îl omoare, însă nimeni nu l-a ascultat.

Arthur Labinjo-Hughes a murit anul trecut în iunie, după ce a suferit răni extrem de grave la nivelul capului când se afla în grija mamei sale vitrege.

Tatăl său Thomas Hughes, în vârstă de 29 de ani, și mama sa vitregă Emma Tustin, 32 de ani, sunt acuzați de moartea micuțului, însă niciunul nu recunoaște fapta.

Dovezile medicale arată că Arthur nu și-ar fi putut provoca singur rănile. Cu toate acestea, Emma Tustin susține că nu ea l-a omorât.

Mama vitregă a pledat vinovată, însă, pentru două capete de acuzare de cruzime împotriva copiilor, în special intimidare și agresiune. În declarațiile sale, femeia a transmis că a lăsat copilul să sufere și că va plăti un preț pentru asta.

Thomas Hughes și-a abuzat în mod regulat copilul, potrivit mamei vitrege, susținând că Arthur - a cărui mamă biologică este în închisoare pentru crimă - a spus oamenilor din jurul său că tatăl lui îl va omorî, potrivit The Independent.

Încă de când avea cinci ani, până ca tatăl său să înceapă o relație cu Emma Tustin, Arthur a spus rudelor sale, profesorilor și medicului său că părintele a început să îl amenințe cu moartea.

Copilul a atenționat mai mulți adulți de-a lungul unui an, însă nimeni nu l-a ascultat.

„Urma să moară pentru că viața sa era în mâinile lui Thomas Hughes, iar viața lui Arthur nu era nimic altceva decât mizeră”, a transmis avocatul apărării.

Thomas Hughes chiar îi trimisese Emmei Tustin un mesaj în care îi spunea că îl va omorî pe Arthur în momentul în care va ajunge acasă.

Cu toate că nu era acasă atunci când copilul a fost rănit, Thomas Hughes a primit aceleași acuzații pentru că a încurajat violența, dar și pentru că l-a agresat fizic.

Un avocat de urmărire penală a declarat că Arthur a fost dezumanizat și persecutat de tatăl său și de mama vitregă, care apoi l-au ucis.

Un coleg de celulă de-al Emmei a spus că femeia i-a mărturisit că, la un moment dat, copilul avea nu mai puțin de 137 de răni pe corp.

O înregistrare sfâșietoare a fost redată, de asemenea, în sala de judecată: Arthur plângea în timp ce spunea că nimeni nu îl iubește și că nimeni nu îi va da să mănânce.

Juraților li s-a transmis că Emma îi trimitea mesaje vocale lui Thomas, atunci când acesta nu era acasă, în care copilul se auzea plângând, bărbatul răspunzând că îi va săpa groapa celui mic.

Perechea a negat câteva dintre acuzații conform cărora aceștia l-ar fi otrăvit pe copil punându-i cantități mari de sare în băuturi și mancare, dar și că l-ar fi pus să stea în hol între 12 și 14 ore.

Avocatul apărării a transmis că Arthur avea un comportament anxios și că a început să sufere de coșmaruri după încarcerarea mamei sale pentru 11 ani, după ce aceasta și-a ucis iubitul în 2019. Aceasta a adăugat că tatăl nu a ascultat sfaturile date de cadrele didactice de la școala lui Arthur și de medici, conform cărora bărbatul ar fi trebuit să-și trateze copilul cu blândețe și să nu îl pedepsească.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO