Caz tragic în SUA. Doi soți nevaccinați au murit la câteva ore distanță din cauza COVID. De ce au refuzat să se imunizeze

Ultima actualizare: 02-01-2022 11:39
soti-covid
Captură-foto GoFundMe/Alma Hernandez

Doi soți din SUA au murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19 în aceeași zi, în decembrie 2021. Membrii familiei au declarat pentru presa locală că aceștia nu erau vaccinați, potrivit Business Insider.

Sylvia și Alvaro Fernandez, din California, au murit pe 19 decembrie, la câteva zile după ce au fost depistați pozitiv cu coronavirus.

"Fratele meu și cumnata mea, erau foarte apropiați. Erau iubiți din liceu. Au fost împreună de când ea avea 15 ani. Unul nu putea trăi fără celălalt", a declarat Salvador Fernandez, fratele lui Alvaro, pentru NBC Los Angeles.

Membrii familiei au confirmat că cei doi soți nu erau vaccinați anti-COVID, adăugând că Alvaro, care avea diabet, "a vrut să aștepte și să facă mai multe cercetări despre această boală", potrivit publicației.

"A căutat informații pe Google. Nu a vrut să creadă tot ceea ce apărea la știri. Acest lucru este un fel de avertisement pentru toți cei din familia mea, că oricine care nu este vaccinat, cu siguranță ar trebui să se vaccineze", a declarat sora lui Alvaro.

Aproape 76.000 de decese cauzate de COVID, în SUA

Decesul lor survine pe fondul răspândirii Omicron în California, unde a fost depistat primul caz de a acestei variante extrem de contagioasă în SUA. La începutul acestei săptămâni, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au raportat că noua variantă reprezintă 59% din cazurile din țară. Potrivit Departamentului de Sănătate Publică din California, s-au înregistrat peste cinci milioane de cazuri și aproape 76.000 de decese cauzate de COVID-19.

Cuplul a lăsat în urmă patru copii.

"Aceasta va fi o pierdere uriașă pentru familia noastră", se arată în formularul de strângere de fonduri al familiei apărut pe gofundme.com. "Să rămână fără părinții lor și să trebuiască să poarte greutatea de a fi împinși la vârsta adultă în timp ce ei înșiși sunt încă copii."

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO