Caz tragic in Rucar. O batrana imobilizata la pat a murit, dupa ce tavanul cuprins de flacari a cazut pe ea

Ultima actualizare: 16-12-2014 00:09

Incendiu devastator in localitatea Rucar, din judetul Arges. In toiul noptii, flacarile au cuprins patru case construite foarte aproape unele de altele.

Din pacate, o batrana de 79 de ani, imobilizata la pat, a murit strivita de tavanul care, curprins de flacari, s-a prabusit peste ea. Incendiul s-a produs, se pare, din cauza unui horn necuratat si s-a extins fulgerator la casele din paianta.

Alarma s-a dat putin dupa ora 5 dimineata. Flacarile au fost insa observate tarziu, cand deja cuprinsesera casele vecine. Cand au sosit pompierii, focul ardea pe 500 de metri patrati. Patru cladiri au fost complet distruse.

Intr-una dintre case se afla imobilizata la pat o batrana de 79 de ani, singura. Tavanul casei cuprinse de flacari s-a prabusit peste ea si a ucis-o pe loc.

"Din auzite se pare ca de la cosul de la soba, a fost probabil infundat. S-a anuntat tarziu, a ars sub acoperis, pana a bufnit a durat ceva", a spus un localnic.

"Din curtea de la pompieri din centrul localitatii se vedea cerul rosu. S-a vazut tarziu, noi am intervenit, eu in pijamale am venit, m-am imbracat pe drum. S-a trezit proprietarul la 2 si a mai bagat un lemn pe foc, sus in pod avea fan, a ars mocnit", a spus Ionel Suluca, seful ISU Rucar.

Pompierii spun ca focul a facut prapad din cauza ca locuintele construite din lemn sunt prea apropiate una de cealalta, unele chiar lipite.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO