Caz neobisnuit in Anglia. O mama si-a ucis cei trei copii nascuti cu o malformatie grava, dar nu va fi judecata de omor

Ultima actualizare: 16-10-2014 06:46
patut

 Femeia a recunoscut ca si-a sufocat cei trei copii si ar fi incercat sa se sinucida si ea, la scurt timp dupa fapta comisa.

Dar povestea, parca desprinsa dintr-un scenariu de groaza, nu se termina aici. Acum, instanta care a preluat cazul spune ca, cel mai probabil, femeia nu va fi judecata pentru omor, scrie Independent.co.uk.

Tania Clarence, in varsta de 42 de ani, si-a recunoscut fapta, spunand ca si-a omorat gemenii, in varsta de trei ani, Ben si Max, dar si pe fetita de numai patru ani, Olivia, dar ca nu este vorba de crima cu premeditare. Totul a fost pus pe seama problemelor de sanatate ale copiilor, prin curmarea suferintei lor, femeia justificandu-si gestul.

Totul s-a petrecut in luna aprilie a acestui an, atunci cand sotul ei, Gary, in varsta de 43 de ani, se afla intr-o calatorie in interes de seriviciu, in Africa de Sud. Insotindu-si tatal, alaturi de barbat se afla si fata cea mare a cuplului, in varsta de 8 ani, singura din cei patru copii care nu s-a nascut cu o malformatie.

Cei trei copii, care sufereau de atrofiere musculara spinala de tip 2, au fost gasiti de bona lor, fara suflare, in dormitor, la primele ore ale diminetii de 22 aprilie.

Cazul a intrat imediat in atentia anchetatorilor. Acestia spun ca Tania Clarence si-a omorat proprii copii prin sufocare.

“Este evident ca doamna Clarence si-a omorat cei trei copii pentru ca vroia sa le curme acestora suferinta, iar la momentul producerii acestui act nu mai vedea nicio alta varianta sau cale de iesire din aceasta situatie”, a explicat procurorul de caz Zoe Johnson, din orasul Old Bailey, Marea Britanie, atunci cand a justificat motivul pentru care femeia nu ar trebui acuzata de crima cu premeditare. Argumentul a fost acceptat si de judecatoarea Sweeney, care a preluat cazul.

Malformatia de care sufereau cei trei copii poate scurta semnificativ durata de viata a pacientilor si se manifesta printr-un control limitat asupra miscarilor corpului.

Se presupune ca femeia ar fi descoperit ca Olivia, in varsta de patru ani atunci cand s-a intamplat tragicul incident, avea aceasta malformatie genetica in timp ce era gravida cu gemenii.

Dupa ce boala a fost confirmata la toti cei trei copii, femeia a demisionat din pozitia de designer grafic al unei companii mari pentru a-si dedica timpul cresterii bebelusilor. Familia a cheltuit anul trecut peste un milion de euro pentru amenjarea unei locuinte care sa ii ajute pe viitor pe copiii bolnavi.

Imediat dupa descoperirea trupurilor neinsufletite ale copiilor, Tania Clarence a fost internata intr-un spital de psihiatrie unde i-au fost efectuate teste.

Sentinta finala in acest caz se va da pe 14 noiembrie, insa acuzata nu va fi in sala de judecata. Cel mai probabil, spun expertii, femeia va primi o sentinta sub forma unei internari intr-un centru de reabilitare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO