Caz şocant în Iaşi. "Ne-am dat seama că nu e un incendiu, ci că domnul luase foc"

Ultima actualizare: 14-01-2020 10:38

Un bărbat din județul Iași, nevăzător cu un ochi, a provocat din greșeală un incendiu când a încercat să aprindă focul în sobă și a suferit arsuri grave!

Preluat de urgență de un echipaj SMURD și operat la spital, omul în vârstă de 65 de ani este în stare critică, spun medicii!

Alarmă în comuna Lețcani s-a dat duminică la prânz. Bărbatul de 65 de ani își petrecuse dimineață cu soția, iar când a rămas singur într-o bucătărie a casei, a vrut să facă focul: "A venit soția lui acum o oră și a zis că a luat foc acolo. Mi-a spus că au servit cafeaua împreună și ea a plecat la TV și după 15 minute s-a auzit o bubuitură, a crezut că e butelia, dar când colo era de la sobă".

Speriați, oamenii au sunat imediat la 112. Fratele geamăn al bărbatului, care locuiește alături, abia a reușit să-l vadă înainte să fie urcat de medici în mașină SMURD.

După un accident de acum trei ani, bărbatul vedea numai cu un ochi.

Elena Irimița, asistent social: "În urma unei altercații, bărbatul a rămas fără vedere la un ochi, deci vede parțial, doar cu un ochi. Ieri a fost anunțată primăria că la el e un incendiu acasă. După investigații ne-am dat seama că nu e incendiu, ci că domnul luase foc, nu era incendiu al locuinței".

Bărbatul a fost preluat de un echipaj SMURD de terapie intensivă și este internat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. A fost operat și se reface în secția de terapie intensivă a clinicii de chirurgie plastică.

Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași: "Pacientul a fost intubat sedat și ventilat mecanic de la momentul intervenției, de acasă. Are arsuri pe toată suprafața corpului, arsuri de gradul II, III și IV. Are prognostic rezervat".

Medicii spun că bărbatul are șanse mici de supraviețuire, pentru că suferă de mai multe boli cronice.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO