Nou caz revoltator intr-un spital din Romania. Rudele unei paciente internate au aflat dupa patru zile ca aceasta a murit

Ultima actualizare: 17-04-2015 07:04

Noua poveste revoltatoare petrecuta intr-o unitate medicala din Romania. Desi pare incredibil, familia unei paciente a aflat abia luni ca femeia era moarta de 4 zile, in Spitalul de Urgenta Galati.

Rudele veniseara ca sa ii aduca de mancare cand au primit vestea. Si mai grav este ca fiind vorba despre o persoana cu probleme psihice, apropiatii si-au lasat toate datele pentru a putea fi contactati, insa nimeni nu s-a obosit sa-i caute.

Femeia, care avea 61 de ani, fusese internata saptamana trecuta. Era constienta, insa avea o forma avansata de ciroza.

In Joia Mare, cand rudele au ajuns la Spitalul Clinic de Urgenta din Galati, sa vada cum se simte, o asistenta le-a spus sa revina luni, cand un medic le va comunica un diagnostic complet.

Luni dimineata, insa, sora bolnavei a inghetat: a aflat ca era moarta. Lili Hahui, sora femeii decedate: "Indolenta, nepasare! Am simtit ca ma prabusesc. Cand ma duc la un bolnav cu mancare si ma duc in salon - am crezut ca a transferat-o la alt salon... Am si intrebat: "Unde ati transferat-o?" Mi-au spus: "Aaa, e moarta. Dar e moarta de mult." "Ce inseamna de mult?" "O ora, doua?" "Stati sa ne uitam in fisa. E de vineri noaptea.""

Rudele sunt scandalizate pe buna dreptate.

Sorin Hahui
, nepotul femeii decedate: "Am intrebat o asistenta intinsa-n pat: "Nu va suparati, bolnava?" Imi spune razand: "Aaaa, da-i moarta, domnule!" E nesimtire totala."

Familia pacientei a facut o sesizare, iar conducerea spitalului a deschis acum o ancheta interna.

Dr. Lucica Grigorica, purtator de cuvant Spitalul Clinic de Urgenta Galati: "In cazul decesului unui pacient, unitatea medicala este obligata sa anunte familia. Imi e greu sa va raspund in cat timp, nu cred ca exista stipulat. Nu am certitudinea ca nu au fost sunati. Ni se intampla frecvent sa sunam si sa nu raspunda nimeni."

Regulamentul intern al spitalului nu prevede un termen in care cadrele medicale ar trebui sa ii anunte pe apartinatorii unui bolnav care a decedat. Totusi, chiar si reprezentantii Colegiului Medicilor spun ca aici ar trebui sa functioneze legea bunului simt.

Asa ca, in principiu, nimeni nu va fi tras la raspundere.

Dr. Aurel Nechita, presedintele Colegiul Medicilor Galati: "Exista linie de garda continua, douazeci si patru din douazeci si patru de ore si daca a murit seara, vineri spre sambata, si a fost mai greu de luat legatura, oricum, a doua zi era tot timpul ca urmatorul medic de garda sa anunte familia."

Una peste alta, pentru ca decesul a fost anuntat cu mare intarziere, rudele au fost nevoite sa dea si o declaratie la parchet. Autoritatile au considerat ca moartea femeii este una suspecta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO