Caz scandalos in judetul Calarasi. Un profesor de gimnaziu, acuzat ca si-a abuzat sexual elevele. Cum au aflat procurorii

15-01-2016 16:45


Caz deosebit de grav, in judetul Calarasi. Un profesor de fizica este acuzat ca a abuzat sexual niste copile de 11 ani, la scoala.

Le-a atins in zonele intime, spun revoltati parintii. Povestea socanta a fost dezvaluita de patru fete, iar in fata politistilor, toti copiii din clasa respectiva au confirmat acuzatiile. Dascalul, in varsta de 50 de ani, si el tata a doua fete, este in arest la domiciliu si a fost trimis in judecata, pentru corupere sexuala.

Cosmarul fetelor din clasa a 6-a, de la scoala din comuna Ileana, din judetul Calarasi, a inceput odata cu anul scolar. Aveau sa treaca prin cea mai traumatizanta experienta din viata lor, spun anchetatorii care au reconstituit faptele. In decembrie, una dintre fetite a prins curaj si a povestit acasa ce patea la scoala.

Mama uneia dintre fete: "Mi-a spus: Mama, hai sa-ti spun ceva. Profesorul de fizica ma mangaie pe sani, ma ia de umeri, pe sani, coboara intre picioare."

Mama avea sa afle apoi ca astfel de intamplari erau frecvente.

Mama uneia dintre fete: "Se apropia de banca lor, el arata pe caiet ce si cum, se aseza pe vine si cu mainile pe unde-i venea lui. A luat fata un zece si cand s-a dus cu carnetul la catedra sa-i puna nota, a luat-o in brate, a pupat-o pe frunte si pe nas si i-a soptit la ureche ca o iubeste."

Si de parca toate aceste povesti nu ar fi fost de ajuns, se pare ca profesorul nu s-a oprit aici. Conform spuselor copiilor, intr-una dintre seri, a lovit o fetita in cap cu catalogul, pana l-a rupt. Profesorul are 50 de ani, locuieste in aceeasi localitate cu copiii si el insusi e tata a doua fete majore.

Mama uneia dintre fete: "Il stiam si chiar il respectam, il vedeam un om bun."

Acuzatiile au fost sustinute de alte 3 fete. Toti parintii l-au confruntat apoi pe cel acuzat.

Mama uneia dintre fete: "A spus ca nu e adevarat, ca el le mangaie parinteste, ca el le iubeste, ca tine la ele. Intr-un final a spus ca isi asuma ce-a facut, dar sa nu dam vina pe scoala, pe doamna diriginta, doamna directoare si sotia lui."

Cazul a fost preluat de politie. Cei 18 copii din clasa au marturisit aceleasi detalii. La audieri, profesorul a negat. Ulterior, a fost trimis in arest la domiciliu, iar scoala i-a desfacut contractul de munca.

Mirela Gavrila, directoarea scolii: "Nu au mai fost sesizari scrise referitor la acest lucru. Este prima data cand noi am primit sesizari scrise din partea parintilor."

Ieri, un copil a marturisit ca barbatul a parasit arestul la domiciliu si l-a amenintat. Cazul a ajuns din nou la judecatoria Lehliu, care i-a mentinut pedeapsa. Acum, sotia acestuia, si ea profesoara de biologie la aceeasi scoala, refuza sa intre la clasa a 6-a.

Profesorul a fost trimis in judecata, sub acuzatia de corupere sexuala de minori. Daca va fi gasit vinovat, poate primi de la 2 la 7 ani de inchisoare.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO