Catelusa, calcata in mod intentionat cu masina de un taximetrist galatean. Tot in Galati, un caine a fost ucis cu securea

Dată publicare: 23-10-2016 19:32
Dată actualizare: 26-10-2016 07:18


Un sofer de taxi din Galati a dat dovada de o cruzime care a socat o comunitate intreaga. Cu vadita intentie, barbatul a calcat cu masina o catelusa a carei singura vina a fost ca s-a aflat in zona.

Pe imaginile surprinse de o camera de supraveghere se vede cum soferul accelereaza si trage de volan pentru a lovi animalul. Cumplitele scene s-au petrecut in curtea unei firme din oras. Una dintre camerele de supraveghere a surprins momentul in care taximetristul, chiar inainte sa iasa pe poarta, accelereaza si trage dreapta de volan special ca sa loveasca o catelusa care se aciuase acolo. Un paznic a asistat impietrit la cele intamplate. Inca socat, omul este convins ca nu a fost vorba despre un accident.

Gheorghe Neagu, paznic: "Ea aici dormea, in groapa asta. El, cum a venit de acolo, a trecut pe aici, a iesit pe poarta si s-a dus. Eu am strigat dupa el. Am iesit incoace, cu mainile, 'Hei, stai asa!' N-a oprit!"

Paznicul i-a chemat in ajutor pe reprezentantii unei asociatii pentru protectia animalelor, in speranta ca ar mai putea fi salvata viata catelusei.

Corina Grigore, presedinte Asociatia Help Labus: "Din pacate nu s-a putut face nimic pentru ea. O sa facem maine plangere la politie, dupa care depunem si la Parchet. Nu este gluma, daca se face dreptate aceasta inseamna ca faptasul sa faca un an de puscarie."

Gabriel Chiriac, administrator firma: "Urmarind imaginile de pe camerele de filmat m-am ingrozit cand am vazut intentia clara de a se urca pe caine si nicio reactie din partea lui. Acest om este un pericol. O sa formulam o plangere penala impotriva lui."

Cei care au urmarit aceste imagini teribile au reactionat dur. Pe Facebook, utilizatorii au reusit sa vada numarul masinii si sa afle la ce firma de taxi lucreaza soferul cu un astfel de comportament. Reprezentantii societatii in cauza au reactionat deja. Acestia recunosc ca individul le-a mai facut probleme.

Cristi Darie, reprezentantul firmei de taxi: "A mai avut o mica abatere, un comportament indecent fata de un anumit client si i s-a pus in vedere faptul ca va fi dat afara din firma. S-a intamplat si lucrul asta, automat a fost dat afara din firma. Nu ne reprezinta sub nicio forma asemenea gen de soferi."

Conform legii, barbatul care a dat dovada de atata cruzime fata de un animal nevinovat poate fi pedepsit cu un an de detentie. Pentru asta este nevoie ca autoritatile sa nu trateze cazul cu nepasare. Gestul lui vine la mai putin de doua saptamani dupa ce, tot in Galati, un tanar a ucis o alta catelusa cu o secure. Si impotriva acestuia a fost depusa o plangere penala.


VIDEO PROTVPLUS.RO