Carnagiul găsit de pompieri într-un beci din Bacău. "Nu şi-au dat seama ce înseamnă gazarea"

Ultima actualizare: 21-10-2019 17:37

Vinul aflat în fermentaţie a făcut victime în judeţul Bacău: doi soţi şi un vecin al lor au murit şi încă două persoane au ajuns la spital în Comănești.

Rând pe rând, toţi au intrat într-un beci ca să se salveze unul pe altul. Însă gazele emanate din fermentaţie i-au doborât. Medicii ajunşi la ei i-a putut salva doar pe doi dintre ei, cei mai tineri.

Primul a intrat în beci ca să verifice butoaiele, un bărbat de 50 de ani. Pentru că a întârziat să se întoarcă, soţia sa s-a dus după el. Şi ea a leşinat însă, din cauza gazelor.

Vecin: "Având vin în beci care fierbea, s-au gazat. Nu şi-a dat seama ce înseamnă gazarea şi a intrat şi ea."

Fiica celor doi a cerut disperată ajutorul unui vecin. Bărbatul a intrat în beci şi nu a mai ieşit la suprafaţă.

Apoi au venit cei doi fii ai vecinului. După ce şi lor li s-a făcut rău, mama lor a sunat la 112. Pompierii au intrat în beci cu măşti de protecţie şi i-au scos pe toţi cei cinci căzuţi.

Medici au constatat că erau decedaţi cei doi soţi. Primul vecin care le-a sărit în ajutor avea să moară şi el, la spital. Au scăpat cu viaţa doar fiii săi, cei doi tineri.

Ionuț Stanciu, una dintre victime: "După puţin timp ne-am pierdut cunoştinţa şi eu şi doamna, toţi. Ne-am muiat repede."

Vecin: "Au făcut vinul de vreo 2 săptămâni şi el emana gaze. În beci nu a avut aerisire. E foarte periculos. Noxele eliminate de vinul în fierbere sunt foarte toxice şi te lasa fără oxigen."

Florin Hiru, medic UPU Comăneşti: "La spital au ajuns 3 victime 2 persoane conştiente uşor instabile şi o victimă inconştientă aparent stabilă a fost resuscitata la locul solicitării. A intrat în stop cardiorespirator, resuscitare care de această dată nu a mai fost reuşită."

Specialiştii spun că încăperile în care se ţin butoaiele cu must trebuie să fie foarte bine aerisite. În cazul unei concentraţii foarte mari a gazelor emanate din fermentaţie, este de ajuns o singură inhalare pentru că o persoană adultă să se prăbuşească inconştientă la pământ şi să moară în scurt timp.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO