Cainii comunitari din Pascani au ajuns sa se manance intre ei. Solutia primarului pentru problema

03-11-2012 17:44

Problema cainilor comunitari nu are sanse sa isi gasesca o rezolvare civilizata in Romania. Ce se intampla in orasul Pascani intrece orice imaginatie.

Autoritatile au platit sume considerabile ca sa dispara maidanezii de pe strazi, dar nu s-au gandit sa-i si hraneasca in adapostul in care i-au adunat.

Asadar, animalele au ajuns extrem de agresive si se mananca intre ele.

Dupa ce sunt ridicati de pe strazi, cainii sunt adusi intr-un padoc asemanator unui lagar de exterminare. Aici nu exista un medic veterinar care sa ii vaccineze si mai rau decat atat animalelor nu li sa da de mancare cu zilele.

Infometate, cele 300 de fiinte au ajuns sa se devoreze intre ele. Mai multe fotogafii facute de cativa voluntari stau dovada unor scene de o cruzime rara.

Un caine a incercat sa iasa prin gardul metalic, dar a ramas blocat intre sarme si a sangerat pana la moarte. Altii abia se mai tin pe picioare de slabi ce sunt.

Operatiunea de strangere a maidanezilor, platita din bani publici, ridica multe semne de intrebare. Primaria a virat 10.000 de lei in contul firmei de ecarisaj, dar nu a dat niciun ban pentru adapost.

Primarul nu are inca o solutie pentru aceasta problema.

Daca nu se gasesc fonduri pentru aceste animale, ele nu au nicio sansa sa treaca de iarna ce vine.


VIDEO PROTVPLUS.RO