Câini incinerați printre deșeuri, la un adăpost improvizat din Capitală. Două persoane sunt cercetate

Ultima actualizare: 10-01-2021 08:19
Caine
Getty

Un adăpost pentru câini improvizat în care erau peste 100 de de animale, unele cu leziuni, a fost descoperit de poliţiştii sâmbătă, la câteva zile după ce o femeie a semnalat la 112 că pe un teren viran, într-un container, ard trupurile unor câini.

Două persoane care deţineau adăpostul sunt cercetate în baza Legii privind protecţia animalelor. Câinii au fost preluaţi de către Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

Unele dintre animale au microcip şi urmează să le fie căutaţi stăpânii.

În data de 5 ianuarie, prin apel 112, Secţia 13 Poliţie a fost sesizată cu privire la faptul că pe un teren viran, într-un container, printre deşeuri, ardeau trupurile unor câini, cercetările fiind preluate de poliţişti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, în temeiul Legii privind protecţia animalelor, potrivit News.ro

”În continuarea activităţilor procesual penale, la data de 09.01.2021 poliţişti din cadrul Secţiei 13, cu sprijinul unor lucrători ai Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor şi Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor , au pus în aplicare două mandate de percheziţie la adresa unui bărbat despre care au rezultat indicii că se ocupă cu gestionarea adăpostului improvizat pentru animale, precum şi la adresa adăpostului. Au fost identificaţi în adăpost 108 câini, ţinuţi în condiţii improprii, unii cu diverse leziuni, fapt pentru care poliţiştii au emis ordine de plasare în adăpost, aceştia fiind preluaţi şi relocati de către reprezentanţii ASPA”, precizează Poliţia Capitalei.

Au fost identificate şi ridicate documente cu privire la câinii din adăpost, pentru o parte urmează a fi identificaţi, pe baza microcipurilor, proprietarii, urmând a fi contactaţi pentru stabilirea modalităţii in care aceşti câini au ajuns în adăpostul improvizat.

De asemenea, a fost depistată şi dusă la sediul secţiei pentru audieri şi o altă persoană care ar fi organizat adăpostul improvizat.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 13 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 pentru stabilirea situaţiei de fapt.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO