Câine legat de mașină și târât kilometri întregi. Poliția Animalelor a găsit imediat proprietarul animalului și a luat măsuri

Dată publicare: 27-03-2021 21:15
Dată actualizare: 27-03-2021 21:20


Câine legat de mașină și târât kilometri întregi. Poliția Animalelor a găsit imediat proprietarul animalului și a luat măsuri

Un câine a fost legat de mașină și târât mai mulți kilometri, în Mureș. Polițiștii au identificat proprietarul animalului, l-au amendat și i-au făcut dosar penal.

 

Polițiștii de la Protecția Animalelor Mureș au identificat deținătorul animalului și au luat măsurile legale împotriva acestuia.

„Astăzi, în jurul orei 11, am fost sesizaţi cu privire la faptul că, în Măgherani, un câine ar fi legat de un autoturism şi transportat în acest mod. La faţa locului, s-au deplasat poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor, pentru stabilirea situaţiei de fapt. În urma verificărilor, a fost identificată persoana care ar fi condus autoturismul, respectiv un bărbat, de 65 de ani, din Măgherani, acesta fiind totodată şi deţinătorul legal al animalului în cauză", precizează o informare transmisă de către reprezentanţii IPJ Mureş, preluată de Agerpres.

Faţă de bărbat, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, pentru nerespectarea art.5, al.1, lit.d din Legea 205/2004, privind protecţia animalelor.

Totodată, poliţiştii au deschis dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

Sursa: ProTV / Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO