Bona din Moscova sustine ca a decapitat fetita "la ordinul lui Allah". Ce a dezvaluit un vecin al femeii

Ultima actualizare: 05-03-2016 07:01
rusia

Bona arestata la Moscova in timp ce agita in plina strada capul unei fetite de patru ani a declarat ca a decapitat copilul pe care il avea in grija "la ordinul lui Allah", in timpul prezentarii sale miercuri in fata unui judecator.

Gulcehra Bobokulova, rezidenta uzbeka de 38 de ani venita sa munceasca la Moscova, a fost arestata luni de politia rusa in apropiere de o statie de metrou din nord-estul capitalei in timp ce mergea cu capul taiat al unei fetite si se proclama drept "terorista".

"Allah mi-a ordonat sa fac asta", a declarat bona jurnalistilor la sosirea la audiere.

Judecatorul a dispus rapid plasarea sa in arest preventiv pana la 29 aprilie, in urma unei solicitari a anchetatorilor.

Inchisa intr-o cusca, conform practicilor din Rusia, Gulcehra Bobokulova vorbea incoerent, combinand doleantele si discursul profetic, cu putin timp inainte de inceperea sedintei.

"Allah l-a trimis pe al doilea profet pentru a aduce vesti de pace, vesti bune tuturor", a spus ea.

"Mi-e foame, voi muri intr-o saptamana, este sfarsitul lumii, mi-a fost interzis sa mananc. Buna ziua tuturor", a mai spus ea, salutand presa.

Justitia a deschis o ancheta pentru "uciderea unui copil", in timp ce media ruse continua sa se intrebe cu privire la motivatiile celei pe care au denumit-o "bona ucigasa", calificand-o fie "dementa", fie "terorista".

Bona fetitei nascuta in 2011 a asteptat ca parintii acesteia sa paraseasca apartamentul, apoi, dintr-un "motiv necunoscut", a "ranit copilul la gat si i-a taiat capul de corp", dupa care s-a deplasat la metrou, potrivit anchetatorilor. inainte de plecare, ea a incendiat apartamentul.

"Pana in prezent, nu a fost stabilita (existenta) unor presupusi complici sau persoane care ar fi impins-o sa comita aceasta crima", au declarat anchetatorii.

Bona a fost supusa deja unui examen psihiatric. Nu este exclus ca ea sa fi actionat "sub influenta unor substante psihotrope sau droguri", au mai spus acestia, fara alte precizari.

Potrivit cotidianului popular Moskovski Komsomolet, Bobokulova suferea de schizofrenie si nu reusea sa-si gaseasca de lucru la ea in tara. "Gulcehra este cunoscuta la noi. O femeie stranie, sa spunem asa. Exista si o explicatie: avea diagnosticul "schizofrenie" si se afla de o lunga perioada de timp in evidenta la psihiatrie. Avea si o adeverinta in acest sens", a declarat un localnic din satul unde traieste familia femeii in Uzbeskistan.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO