Bolnav în stadiu terminal, un bărbat a recunoscut o crimă comisă acum 25 de ani

Ultima actualizare: 21-11-2020 19:10
Bolnav în stadiu terminal, un bărbat a recunoscut o crimă comisă acum 25 de ani
Alabama Police

Un bărbat suferind de o boală incurabilă a recunoscut o crimă comisă în urmă cu 25 de ani. Omul nu a mai putut să poarte povara vinovăției și s-a predat.

Johnny Dwight Whited, în vârstă de 53 de ani, a sunat la poliție, în localitatea Decatur, Alabama. Omul avea o mărturisire de făcut, recunoscând că în 1995 a împușcat în cap un bărbat. Acesta era Christopher Alvin Dailey, în vârstă de 26 de ani, conform relatărilor poliției preluate de publicația The Sun.

Bărbatul de 53 de ani locuia în Trinity iar reprezentanții poliției susțin că „a vrut să-și ia povara de pe suflet”, precizând că este „bolnav în fază terminală”, fără să ofere și alte detalii.

De serviciu la secție în acea seară era detectivul Sean Mukaddam, care a povestit cum s-a întâmplat totul.

„Vreau să mărturisesc o crimă pe care am făcut-o cu ani în urmă” a auzit detectivul la celălalt capăt al firului.

„Nu am avut niciodată o situație în care să primesc un telefon de genul acesta. Niciodată un suspect nu mă cheamă din senin că vrea să mărturisească ceva” a mai spus polițistul, care a relatat însă că bărbatul nu știa exact data și nici măcar anul când ar fi comis crima.

Polițiștii au analizat dovezile din fiecare dosar de omucidere, până în anii 80, pentru a-l lega pe Whited de aceasta, și l-au audiat pe presupusul autor, care a oferit date suplimentare.

Așa au ajuns la omuciderea din data de 26 aprilie 1995.

Autorul crimei i-a condus pe anchetatori în pădurea unde fusese găsit cadavrul victimei.

Whited era „jenat de anumite lucruri” a mai precizat polițistul, fără a intra în alte detalii. Toate mărturiile furnizate au dus la arestarea lui preventivă, iar un judecător a fixat o cauțiune de 15.000 de dolari în cazul său. Deocamdată, nu a fost stabilit primul termen al procesului.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO