Batuta, infometata si violata. Ororile prin care a trecut o jurnalista rapita in Somalia. VIDEO


Ultimul update: Joi 05 Septembrie 2013 06:50
Data publicarii: Luni 02 Septembrie 2013 07:25
Categorie: Stiri Socante
Somalia

Jurnalista canadiana Amanda Lindhout povesteste ororile prin care a trecut, dupa ce a fost rapita in Somalia, in 2008, si a fost eliberata dupa 15 luni.

Aceasta a plecat in Somalia la doar 24 de ani, convingandu-si fostul prieten, fotograful australian Nigel Brenner, in varsta de 36 de ani, sa o insoteasca, potrivit Daily Mail.

In cele 15 luni in care au fost sechestrati de teroristii somalezi, cei doi au fost batuti si infometati, in timp ce jurnalista a fost rapita si ar fi nascut si un copil in captivitate, insa acest ultim detaliu nu a fost confirmat.

Memoriile lui Lindhout, in care aceasta povesteste detaliat cele 15 luni de teroare, vor fi publicate saptamana viitoare.

Somalia, care nu a mai avut o conducere centralizata de 18 ani, este o tara extrem de periculoasa pentru straini, acestia fiind adesea rapiti cu scopul obtinerii unei recompense.

Cei doi au fost rapiti in timp ce vizitau o tabara de refugiati din afara capitalei Mogadishu, teroristii cerand trei milioane de dolari in schimbul eliberarii lor.

Intr-o incercare de a scapa de violenta cu care erau tratati, Lindhout si Brennan s-au convertit la islamism, insa acest lucru nu le-a fost de mare ajutor.

Dupa o vreme, Lindhout si Brennan au evadat, insa au fost prinsi la scurt timp si torturati iar.

Dupa 460 de zile in captivitate, cei doi au fost eliberati, dupa ce familiile lor au strans cat de multi bani au putut si au implorat pentru vietile lor.

Intre timp, Amanda Lindhout a renuntat la meseria de jurnalist si s-a dedicat operelor de caritate.

Vezi AICI poze cu Amanda Lindhout si Nigel Brennan, dupa eliberare.

 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO